Lukoil şi Rompetrol vor alimenta maşinile Poliţiei

Lukoil şi Rompetrol vor alimenta maşinile Poliţiei
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Cel puţin pentru următorii doi ani, maşinile Poliţiei Române vor fi alimentate de la pompele celor de la Lukoil şi Rompetrol. Suma pe care statul o va plăti pentru alimentarea siguranţei noastre se va ridica la 638 de milioane de lei. Aceste contracte au fost semnate la începutul lunii noiembrie, după expirarea perioadei legale în care rezultatele licitaţiei organizate în luna august puteau fi contestate şi după o întârziere cauzată de procedurile beneficiarului. Contractul va începe să se deruleze de la data de 1 ianuarie 2015.

Rompetrol Downstream SRL va livra benzină fără plumb de 98 şi motorină Euro 5 în valoare de 118 milioane de lei, fără TVA, sub valoarea estimată iniţial, de 149 milioane de lei. Lukoil România SRL va livra benzină de 95, în valoare de 520 de milioane de lei, fără TVA, mult sub cât era dispusă să plătească Poliţia, în condiţiile în care valoarea iniţială estimată a contractului era de 677 de milioane de lei.

Pentru fiecare lot de carburant s-au primit trei oferte, potrivit datelor publicate pe SEAP. Cel de-al treilea participant la licitaţie a fost compania Petrom, care însă nu a depus nicio contestaţie. Lukoil şi Rompetrol au câştigat şi în 2012 licitaţia pentru livrările de carburant către Poliţia Română, pentru o perioadă de doi ani. Atunci, însă, Rompetrol a câştigat contractul pentru benzina de 95, mai mare, iar Lukoil pe cel mai mic, pentru motorină. Maşinile Poliţiei vor alimenta la benzinăriile celor două companii prin carduri de carburant. Rompetrol şi Lukoil sunt ocupanţii locurilor doi şi trei în topul vânzătorilor de carburanţi din România, clasament condus de OMV Petrom.

Citit 1743 ori Ultima modificare Duminică, 09 Noiembrie 2014 18:32

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.