CONSULTARE privind dezvoltarea PORTULUI Galaţi

CONSULTARE privind dezvoltarea PORTULUI Galaţi
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

APDM Galaţi, în parteneriat cu firma de consultanţă Ernst&Young, a organizat, marţi, 31 martie, o consultare publică în cadrul proiectului menit să definească un Program Strategic de Dezvoltare a Portului Galaţi, având ca orizont de timp perioada 2014 – 2035. În cadrul proiectului urmează să fie definit un portofoliu de proiecte menite să integreze Portul Galaţi în fluxurile internaţionale de mărfuri şi de pasageri şi să-l transforme într-un motor de creştere şi dezvoltare economică pentru comunitatea locală.

Până în prezent s-a făcut o analiză de piaţă în care sunt prezentate principalele constrângeri cu care se confruntă portul. Printre acestea se numără calitatea slabă a infrastructurii rutiere şi feroviare care face legătura dintre port şi regiunile limitrofe, mijloacele operaţionale neadaptate la cerinţele pieţei sau taxele şi tarifele necompetitive de pe canalul Sulina.

Printre oportunităţile pe care Portul Galaţi le-ar putea valorifica s-ar număra existenţa unor fluxuri de marfă cu potenţial ce ar putea fi atrase la Galaţi, contextul geopolitic favorabil pentru Galaţi ca zonă de stabilitate, accesul la finanţare europeană.

Strategia de dezvoltare a portului Galaţi urmează să fie definitivată până la sfârşitul acestui an şi va include proiecte concrete de îmbunătăţire a managementului afacerii, creşterea cotei de piaţă şi atragerea de investiţii, dezvoltarea resurselor umane sau protecţia mediului.


 

Citit 2386 ori Ultima modificare Marți, 31 Martie 2015 20:42

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.