Şansă uriaşă pentru oraş! Ce vor construi japonezii de la Yazaki între Galaţi şi Brăila

Şansă uriaşă pentru oraş! Ce vor construi japonezii de la Yazaki între Galaţi şi Brăila
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Chiar dacă a pierdut, din vina Primăriei, investiţia peste 40 de milioane de euro a companiei japoneze Yazaki Corporation, care a ales să deschidă la Brăila o fabrică de componente pentru industria auto, Galaţiul şi-ar putea lua revanşa! Şi nu oricum, ci printr-o investiţie japoneză la care nici nu visa: metrou!

După cum v-am informat, niponii vor avea nevoie de 3.000 de angajaţi, printre care şi ingineri, mecanici, sudori, electricieni, şoferi, lăcătuşi, specialişti IT. Pentru posturile cu pricina, au aplicat şi mulţi gălăţeni. Japonezii au constatat, în urma analizei CV-urilor depuse, că locuitorii Galaţiului sunt mult mai bine pregătiţi profesional decât brăilenii şi dispuşi să muncească în stil japonez: fără pauze dese şi weekenduri prelungite. Problema ar fi, însă, distanţa pe care gălăţenii ar trebui să o parcurgă, în condiţiile în care noul culoar expres Brăila-Tulcea-Constanţa se tot lasă aşteptat. Japonezii s-au îngrozit şi de modul în care se circulă în Galaţi, şi de felul în care arată drumul pe dig dintre cele două oraşe şi au propus autorităţilor gălăţene o soluţie de transport: o linie de metrou care să lege zona Micro 19 de Brăila.

Deşi Galaţiul are mari probleme de infrastructură, niponii consideră că, dacă au reuşit cu tehnologia lor să circule în condiţii de siguranţă cu metroul, într-o ţară zguduită de cutremure, vor putea realiza acelaşi lucru şi aici. Deocamdată, Yazaki va efectua măsurători pentru a identifica până la ce adâncime trebuie să foreze pentru a găsi sol rezistent, capabil să susţină construcţia tunelelor de metrou.

Astăzi este 1 Aprilie, Ziua Păcălelilor! Acest text este redactat în acest context şi trebuie tratat drept pamflet. Zâmbiţi, vă rugăm!


 

Citit 7184 ori Ultima modificare Miercuri, 01 Aprilie 2015 07:53

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.