Clusterul IT&C Dunărea de Jos începe să-şi pună „rotiţele” în mişcare

Clusterul IT&C Dunărea de Jos începe să-şi pună „rotiţele” în mişcare
Evaluaţi acest articol
(6 voturi)

Un test important, depunerea, de la 1 octombrie, a primelor cereri de finanţare pentru susţinerea unor idei de afaceri din domeniul informaticii

Clusterul IT&C Dunărea de Jos, având ca Unitate de Management SC Cons Management Parc de Soft SRL, este pregătit ca, din 1 octombrie, să depună primele cereri de finanţare în cadrul apelului de proiecte pe PO Competitivitate, Axa 2, prin care aceste forme asociative din domeniul IT vor beneficia de fonduri de aproape 60 milioane de euro.

„Astăzi (ieri – n.r.) am avut prima şedinţă operativă a clusterului, de după intrarea oficială în vigoare a protocolului de colaborare, iar depunerea acestor proiecte - avem patru idei identificate până în prezent - este unul dintre obiectivele nostre pe termen scurt. Pe termen mediu şi lung, ne dorim ca în cadrul clusterului să fie dezvoltate parteneriate care să reuşească să valorifice şi alte surse de finanţare. De asemenea, ne dorim să atragem la Galaţi marile companii din domeniul IT&C, pentru că acestea au şi capacitatea de face transfer de know-how, au şi capacitatea de susţine proiecte şi de a face parteneriate cu companiile locale. Astfel de parteneriate ar însemna firme noi în Parcul de Soft, locuri de muncă, investiţii benefice pentru întreaga comunitate gălăţeană”, a precizat Cătălin Aramă, administratorul SC Cons Management Parc de Soft SRL.

Chiar dacă despre Clusterul IT&C Dunărea de Jos se vorbeşte de mai multă vreme, oficial el este funcţional din luna mai a.c.. În prezent, clusterul reuneşte 30 de membri, atât firme private, cât şi reprezentanţi ai administraţiei publice locale şi ai celor două universităţi gălăţene. Numărul membrilor va creşte însă în viitorul apropiat cu încă aproximativ 30 de membri, firme private, dar şi CJ Galaţi, care are de parcurs câteva etape procedurale. „Ne dorim ca în cadrul clusterului să fie câţi mai mulţi parteneri, pentru că astfel se multiplică şi posibilităţile de identificare şi valorificare a unor idei de afaceri”, a precizat Cătălin Aramă.

În cadrul clusterului va funcţiona inclusiv un Departament de consultanţă, ce va fi coordonat de specialistul în accesarea fondurilor europene Ionuţ Pavel, care va oferi gratuit companiilor sprijin în scrierea proiectelor, acestea urmând să dispună şi de întreaga infrastructură logistică a Parcului de Soft pentru a-şi pune în practică ideile de afaceri.

În prezent, la nivel naţional există şapte clustere în domeniul IT&C, Galaţiul urmând să concureze în obţinerea finanţărilor cu centre puternice din domeniul informaticii, precum Iaşi sau Cluj.

Citit 4015 ori Ultima modificare Marți, 01 Septembrie 2015 17:25

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.