Cutia de pantofi cu suflet

Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

* “Cum putem sta şi lucra legal în Statele Unite ale Americii”: ASTROM - Asociaţia Studenţilor şi Tinerilor profesionişti Români din zona Washington, DC organizează joi, 12 noiembrie, începând cu ora 18:30 o prezentare mai amplă despre "Cum putem sta şi lucra legal în Statele Unite ale Americii".

* Corul din Egipt: Românii din Egipt care au calităţi vocale sunt aşteptaţi să se alăture unui proiect de înfiinţare al unui cor al comunităţii române din această ţară, cor ce va evolua cu ocazia Zilei Naţionale a României, pe 1 Decembrie.

* Antologia pe 2009 în Quebec: Asociaţia Scriitorilor de Limbă Română din Québec, ASLRQ, a publicat Antologia ASLRQ, a treia carte apărută la Editura ASLRQ din Montréal şi care cuprinde biografii şi creaţii în limbile română şi franceză, aşezate în 164 pagini, format academic.

* Cenaclul de la Oxford: Românii din Oxford sunt invitaţi sâmbătă, 31 octombrie, la Saugman Common Room, St Cross Colege 61 St Giles, la prima întâlnire a cenaclului literar al Oxford Romanian Cultural Society.

* Proiect caritabil în Canada: Înainte de sărbătoarea Crăciunului, românii din Canada sunt îndemnaţi să participe la un proiect caritabil sub genericul "O cutie de pantofi pentru un copil sărac din România". Proiectul presupune umplerea unei cutii de pantofi, ambalată în hârtie festivă, cu diferite dulciuri, jucării, alături de obiecte de îmbrăcăminte/încălţăminte, pentru românii de acasă mai puţini favorizaţi de soartă. Cutiile se pot pregăti până cel târziu 30 noiembrie 2009. Pe ele trebuie specificată vârsta şi dacă este pentru o fată, băiat sau bătran. Informaţii pe Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.  . 

* Întâlnire cu Dan Puric: Parohia Ortodoxă Română Sf. Nicolae din Offenbach am Main, Germania, va organiza marţi, 10 noiembrie, de la ora 17,00, în biserica din Offenbach pe Main, o întâlnire cu Dan Puric pe tema "Omul frumos”.

* Sărbătoarea Toamnei în State: Biserica ortodoxă română „Sfinţii Trei Ierarhi" din Seattle organizează duminică, 8 noiembrie, în sala din Redmond a Veteran of Foreign Wars, de la ora 17:00 la ora 23:00, Sărbătoarea Toamnei.

* Dar din dar: Daniela Rusei, o româncă stabilită în Italia de mai bine de nouă ani, a găsit în sfârşit timpul disponibil pentru a se dedica pasiunilor sale artistice, bucurie pe care vrea să o împărtăşească şi copiilor români. Situaţia economică grea, precum şi o boală de care suferă copilul Danielei, au forţat-o să plece din Bacău în Peninsulă. Viaţa ei s-a schimbat când l-a cunoscut pe actualul soţ cu care s-a căsătorit în anul 2002 şi cu care trăieşte în localitatea Jesi din provincia Ancona.

Daniela ar dori foarte mult să se ocupe în timpul liber de copiii care au talent la desen. "Eu trebuie să stau foarte mult în casă, pentru că sunt legată de fiul meu pe care trebuie să-l supraveghez permanent. Mi-ar place foarte mult să aduc 4-5 copii ai românilor din zonă, la mine acasă, unde le-aş împărtăşi din tainele desenului. M-aş simţi mai împlinită."

* „Astă seară ne distrăm în familie” în Munchen şi Mannheim: Spectacolul "Astă seară ne distrăm în familie", realizat de Cornel Diaconu, profesor la Academia de Teatru şi Cinematografie, preşedinte Pro Familia şi director al Festivalului Callatis, va fi prezentat în zilele de 30 şi 31 octombrie la Mannheim, respectiv Munchen.

Citit 730 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.