DEZVĂLUIRI Fosta nevastă îl toarnă pe prăduitorul SNIF Galaţi
Foto: Simona Dewald, fosta soţie a lui Dan Constantin Masgras

DEZVĂLUIRI Fosta nevastă îl toarnă pe prăduitorul SNIF Galaţi
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Simona Dewald, fosta soţie a ex-directorului Dan Masgras, face declaraţii incendiare face legătura dintre ruinarea companiei de stat şi politică * Femeia spune că executarea SNIF a fost gândită cu premeditare


"Viaţa liberă" a prezentat pe larg în numerele trecute modul în care Societatea Naţională de Îmbunătăţiri Funciare (SNIF) a fost executată silit. Formula a fost una cât se poate de simplă. O firmă - Ultimex - a preluat creanţele pe care o altă firmă, din Dăbuleni, le avea la SNIF şi ulterior a executat silit societatea de stat. Teoretic, totul se putea evita în cazul în care SC Scavi Construct SRL, o firmă ce îi încredinţa SNIF-ului anumite lucrări, şi-ar fi plătit datoriile către aceasta. Ultimex este controlată de Dan Masgras, nimeni altul decât fostul director al SNIF Galaţi, în timp ce Scavi îl are drept acţionar principal pe Ionel Chiriţă, nimeni altul decât prietenul şi cumătrul lui Masgras.

Apărarea lui Chiriţă

Ionel Chiriţă spune că nu el este de vină pentru distrugerea bucată cu bucată a SNIF. „Dacă eu nu le dădeam de lucru, mureau demult de foame. În fiecare zi de salariu, directorii de la acea vreme tăiau pe bandă rulantă utilaje pentru a face rost de bani”, susţine acesta. Mai mult, Chiriţă spune că îşi plătea datoriile către SNIF fix în zilele de salariu. „Dacă nu se întâmpla aşa, banii din conturi ar fi ajuns direct la stat sau la alţi creditori. Însă, în acest mod, salariile erau plătite la timp”, mai susţine acesta. Despre faptul că Anişoara Constandache, cumnata sa, este în acţionariatul Ultimex spune că este o pură întâmplare.

Nevasta disperată

În urma articolelor apărute în cotidianul nostru, Simona Dewald, fosta nevastă a lui Dan Constantin Masgras, a decis să rupă tăcerea. De altfel, ea a depus şi o plângere penală împotriva lui Dan Constantin Masgras şi Ionel Chiriţă, acuzându-i pe aceştia de fals în înscrisuri sub semnătură privată, uz de fals, complicitate la fals în înscrisuri sub semnătură privată, instigare la fals în înscrisuri sub semnătură privată şi fals în declaraţii. Aceste acuzaţii vin pe fondul încercării lui Masgras de a o priva de dreptul de proprietate asupra unui spaţiu comercial aflat în cartierul Micro 39, dar şi asupra casei din Vânători, pe care acesta o împarte cu actuala sa soţie.

„Încearcă să demonstreze că spaţiul acela comercial îi revenise în urma unei datorii pe care Chiriţă o avea la el. Actele prin care s-a întocmit schimbul de bani şi terenuri sunt false. Mai mult, prin aceleaşi metode, Masgras încearcă să demonstreze că vila în care trăiam era de fapt un grajd”, a povestit Simona Dewald.

În plus, la procesul de divorţ, în urma căruia a pierdut foarte multe bunuri, a fost reprezentată de un avocat, care ulterior a fost avocatul lui Masgras în executarea SNIF. „Cred că a fost o înţelegere de la un cap la altul”, mai spune femeia. De asemenea, aceasta demontează şi apărarea lui Masgras şi Chiriţă, care spun că executarea SNIF nu a fost ajutată de politic. „Ei zic că nu au nicio legătură, dar uită că, înainte de divorţ, în casa noastră din Vânători au avut loc foarte multe petreceri, la care invitaţi erau membri ai PD-L”, mai spune aceasta.

Numai miza terenurilor în executarea SNIF se ridică la peste trei milioane de euro.

Citit 6343 ori Ultima modificare Luni, 29 Octombrie 2012 21:31

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.