Protest inedit la Vârlezi: Cu oile în faţa Primăriei

Protest inedit la Vârlezi: Cu oile în faţa Primăriei
Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

Doi ciobani din Vârlezi au apelat la un protest absolut inedit în cursul zilei de vineri. Nemulţumiţi că primarul comunei, Ştefan Patrichi, nu le acordă o suprafaţă îndestulătoare de păşune pentru oile pe care le deţin, aceştia şi-au luat animalele şi le-au scos la păscut în faţa primăriei din localitate. "Am făcut nenumărate cereri pentru a ni se acorda păşune, nu ştim efectiv ce să mai facem. Am ajuns să fim fugăriţi şi bătuţi pe câmp de alţi ciobani, pentru că domnul primar nu vrea să recunoască numărul nostru de oi şi să ne acorde în consecinţă păşunea aferentă", ne-a explicat Virgil Patrichi, unul dintre ciobanii nemulţumiţi. "Am fostr şi la prefect, care tot aici ne-a întors. Primarul vrea să aştepte să treacă termenul de acordare a subvenţiilor de la APIA, pentru ca aceşti bani să intre în conturile Primăriei", a spus acesta.

Celălalt cioban susţine că lui nu i s-a acordat suficientă păşune, deşi este cu actele în regulă. "Primarul vrea să ne omorâm oile, doar ca să intre banii în Primărie", a spus şi Vasile Chirică.

Una dintre sătence, Eugenia Culiţă, susţine că primarul ar avea ceva personal cu cei doi oieri, deoarece nici ei şi nici familiile acestora nu l-ar fi votat în ultimul tur electoral. "Mereu face şicane pentru că nu l-au votat. A cheltuit sute de milioane, doar ca să mai primească un mandat. Eu ştiam că primarul este ales pentru toţi, nu doar pentru cei care l-au votat", a spus aceasta.

Pe de altă parte, edilul comunei Vârlezi, care nu era în localitate când ciobanii au adus oile în faţa Primăriei, spune că va analiza situaţia. "Am fost anunţat de protest, în timp ce eu eram la Galaţi. În cursul zilei de luni i-am invitat pe amândoi la discuţii. Pe de altă parte, am depus plângere împotriva lor, deoarece, din punctul meu de vedere, acest protest este absolut ilegal", a spus acesta.

Citit 6639 ori Ultima modificare Vineri, 07 Iunie 2013 18:19

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.