Românii din Franţa ajută familia gălăţencei ucise la Paris

Românii din Franţa ajută familia gălăţencei ucise la Paris
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Drama familiei Mereuţă a făcut înconjurul Franţei. Românii care locuiesc în zona Parisului s-au mobilizat pentru a oferi o mână de ajutor familiei Emanuelei Maria Mereuţă, tânăra de 20 de ani ucisă cu bestialitate în apropierea capitalei franceze.

O clujeancă cu suflet mare, Raluca Gabriela Grosz, a postat pe pagina ei de facebook povestea tinerei ucise. Tot ea a luat legătura cu familia, pentru a-i sfătui să-şi deschidă un cont bancar în euro, pentru ca oamenii să poată dona bani. Mai mult, Raluca Grosz a postat pe reţeaua de socializare şi un mesaj destinat celor care îşi doresc să îi ajute pe copiii rămaşi fără mamă: „Un membru al grupului va pleca în curând la Galaţi, deci dacă doriţi să trimiteţi un pachet cât de mic pentru copii acum este momentul. Cum cheltuielile de repatriere sunt acoperite deja, noi putem ajuta familia cu cheltuielile de înmormântare, transferând fiecare după posibilităţi în contul mamei, Anişoara Mereuţa, deschis astăzi la Banca Transilvania”.

Mesajul nu a rămas fără răspuns, mulţi români aflaţi în Franţa arătându-se dispuşi să ajute. În urma discuţiilor de pe internet, persoana care va aduce pachetele la Galaţi s-a oferit să deschidă şi un cont pe numele micuţilor. „Acelaşi membru al grupului va deschide un cont pe numele copiilor, cont ce poate fi accesat de aceştia la vârsta de 18 ani. Dacă vreodată vor avea nevoie urgentă de bani, colegul nostru se poate deplasa pentru a ajuta cu extragerea sumei necesare. În acest fel, ne asigurăm că banii sunt folosiţi în scopul pentru care au fost trimişi”, se precizează în mesaj.

Nu doar cei din Franţa pot oferi o mână de ajutor familiei tinerei ucise. Toţi cei care au posibilitatea să îi ajute pe părinţii şi pe copiii Emanuelei Maria Mereuţă o pot face fie donând bani în contul de euro deschis la Banca Transilvania (IBAN: RO26BTRLEURCRRT0239752801

BIC: BTRLRO22GLA), fie direct la familia îndurerată: Galaţi, Micro 19, strada Laminoriştilo,r Bl. G4, scara 2, et 2, ap 151.

Citit 2543 ori Ultima modificare Joi, 12 Decembrie 2013 18:07

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.