CONTROALE ÎN FARMACII: Sancţiuni şi reţete nedecontate de Casa Judeţeană de Sănătate Galaţi

CONTROALE ÎN FARMACII: Sancţiuni şi reţete nedecontate de Casa Judeţeană de Sănătate Galaţi
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Ministerul Sănătăţii şi Casa Naţională de Asigurări de Sănătate au cerut printr-un ordin ca în fiecare judeţ să fie efectuate controale în farmaciile care au contracte cu statul pentru furnizarea de medicamente.

În urma acestui ordin, Casa Judeţeană de Sănătate Galaţi a efectuat 86 de astfel de controale, care au vizat atât farmaciile, cât şi furnizorii de medicamente cu şi fără contribuţie personală. „În urma controalelor tematice, au fost descoperiţi 28 de furnizori care nu au respectat obligaţia privind aprovizionarea continuă cu medicamentele corespunzătoare denumirilor comune internaţionale prevăzute în listă. Aceştia au obligaţia de a se aproviziona cu prioritate cu medicamentele al căror preţ este mai mic sau egal cu preţul de referinţă”, ne-a declarat medicul Elena Vrabie, directorul CJAS Galaţi.  

Aceşti furnizori au fost sancţionaţi cu avertismente scrise. Tot cu avertismente au fost sancţionaţi şi alţi doi furnizori care nu au asigurat prezenţa unui farmacist în unităţile de distribuţie pe întreaga durată a programului declarat. „Doi furnizori au fost sancţionaţi cu diminuarea cu cinci la sută a sumei cuvenite pe luna noiembrie 2014, pentru că nu au respectat programul de lucru comunicat la CJAS”, ne-a mai explicat medicul Elena Vrabie.

Cea mai gravă situaţie a fost constată însă la o farmacie în cadrul căreia au fost eliberate 125 de reţete, în valoare totală de 10.306,26 de lei, în afara orelor de program. „În acest caz, unde eliberarea reţetelor s-a făcut de către asistentul farmacist, fără prezenţa farmacistului, s-a dispus nedecontarea contravalorii medicamentelor”, a conchis directorul CJAS Galaţi.

Citit 1604 ori Ultima modificare Marți, 16 Decembrie 2014 18:50

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.