Cum se lucrează de Crăciun în INSTITUŢIILE gălăţene

Cum se lucrează de Crăciun în INSTITUŢIILE gălăţene
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Cum se lucrează în instituţiile medicale

Gălăţenii pe care sărbătorile de iarnă îi prind fără o rezervă de medicamente uzuale au la dispoziţie câteva farmacii unde programul va fi non-stop sau prelungit. În Galaţi, vizavi de Spitalul Judeţean, Farmacia "Hygeia" are, ca de obicei, program cu publicul fără întrerupere. Pentru gălăţenii din I.C. Frimu, Farmacia "Dona", de pe strada Siderurgiştilor, va fi deschisă non-stop în perioada sărbătorilor. Alte farmacii din Galaţi, cum sunt "Primafarm" (în apropierea Spitalului Judeţean) şi "Bayer Pharm" (str. Siderurgiştilor, bloc SD5B) au program prelungit de sărbători.

Tecucenii au la dispoziţie o singură farmacie cu program prelungit. Este vorba de Farmacia "Ana", de pe strada 1 Decembrie 1918, nr. 42C.

Sărbătorile de iarnă nu aduc modificări în modul de funcţionare a Serviciului de Ambulanţă Judeţean (SAJ) Galaţi.

Şi Unitatea de Primire Urgenţe din cadrul Spitalului Clinic de Urgenţă Galaţi are asigurate linii de gardă permanente pentru perioada sărbătorilor. (Remus Basalic)

Medici de familie şi centre de permanenţă

Pacienţii ai căror medici de familie au liber pe 24 şi 31 decembrie pot apela la serviciile medicilor de familie înlocuitori. Acelaşi lucru este valabil şi pentru restul liberelor şi al concediilor luate de medici în toată această perioadă.

Cele şapte centre de permanenţă din judeţul Galaţi vor funcţiona de sărbători ca şi în restul zilelor anului. În zilele nelucrătoare, programul va fi non-stop, iar în zilele lucrătoare programul va fi între orele 15,00 şi 8,00. Atât pacienţii care au nevoie de dializă, cât şi cei care suferă de boli oncologice şi urmează un tratament chimioterapeutic vor beneficia de asistenţă medicală pe toată durata sărbătorilor.

(Remus Basalic)

Închis la Permise, Paşapoarte şi Caziere

Ghişeele serviciilor de Permise, Paşapoarte şi Caziere vor fi închise în intervalul 24-28 decembrie, gălăţenii care vor să îşi rezolve probleme legate de acte trebuind să aştepte până luni, 29 decembrie.

Înainte de Anul Nou, Serviciul de Permise Auto şi Înmatricularea Vehiculelor va mai lucra cu publicul pe 29 şi 30 decembrie, după programul normal. Aspiranţii la carnetul de şofer trebuie să ştie că examinarea teoretică va fi reluată pe 5 ianuarie 2015, iar probele de traseu vor fi reluate începând cu 12 ianuarie.

Serviciul de Eliberare a Paşapoartelor va fi de asemenea închis de pe 24 pe 28 decembrie, pe 29 şi 30 decembrie ghişeele fiind deschise în intervalul orar 8.30 - 16.30. Gălăţenii care şi-au depus actele pentru paşapoarte în intervalul 15 - 18 decembrie îşi vor putea ridica documentele pe 30 decembrie, iar cei care au aplicat pentru paşaport în zilele de 19, 22 şi 23 decembrie vor putea intra în posesia actului din data de 6 ianuarie.

Nici Serviciul Caziere din cadrul IPJ Galaţi nu va lucra cu publicul până luni, 29 decembrie. Ghişeele vor fi închise atât astăzi, 24 decembrie, zi declarată liberă, dar şi în ultima zi a anului, în baza aceluiaşi considerent. Dacă aveţi nevoie de certificat de cazier, îl mai puteţi solicita în zilele de 29 şi 30 decembrie, când se va lucra după programul normal. (Mariana Constandache)

Taxe şi impozite locale

Ghişeele de la Taxe şi impozite locale au program special de lucru cu publicul în perioada sărbătorilor de Crăciun. Astfel, de pe 24 până pe 28 decembrie, ghişeele de lucru cu publicul vor fi închise, pentru că e închisă şi Trezoreria Statului. Programul se va relua pe data de 29 decembrie, în intervalul orar 8,00 - 18,00. Obligaţiile fiscale datorate de contribuabili bugetului local se pot plăti şi pe data de 30 decembrie, între orele 8,00 şi 10,00.(Teodora Miron)

Evidenţa populaţiei şi starea civilă

Primăria Galaţi a definitivat programul de sărbători la ghişeele de lucru cu publicul de la Evidenţa Populaţiei şi Starea Civilă. Astfel, la Evidenţa Populaţiei nu este program cu publicul în perioada 24 - 28 decembrie. Cei interesaţi să-şi schimbe cărţile de identitate o pot face pe 29 şi 30 decembrie, în intervalul orar 8,30 - 16,30.

La Serviciul de Stare Civilă este închis doar pe data de 25 decembrie. Pe 24, 26 şi 27 decembrie, între orele 9,00 - 13,00 se pot înregistra doar decesele. Naşterile şi căsătoriile se pot înregistra pe 29 şi 30 decembrie, între orele 9,00 - 12,00. În aceste două zile, pentru înregistrarea deceselor, programul se reia şi în intervalul orar 14,00 - 16,00. (Teodora Miron)

Programul casieriilor de la cimitire

Casieriile cimitrelor administrate de Gospodărire Urbană vor fi închise pe 25 decembrie, 28 decembrie, 1 şi 4 ianuriarie. Până pe 24 decembrie, inclusiv, cât şi între 29 şi 31 decembrie, acestea vor avea program cu publicul de la ora 8,00 până la ora 15,30. Pe 26 şi 27 decembrie şi pe 2 şi 3 ianuarie, vor fi deschise până la ora 13,00.

Sediul societăţii, de la Patinoar, va fi închis de pe 25 până pe 28 decembrie, precum şi în perioada 1 - 4 ianuarie. În rest, programul de funcţionare este între 8,00 şi 16,30. (Nicoleta Onofrei)

Oficiile poştale sunt închise pe 25 şi 26 decembrie

În Ajunul Crăciunului, toate oficiile poştale din municipiului Galaţi vor fi deschise publicului până la ora 16.00, iar cele din mediul rural vor avea program normal de lucru (fiecare oficiu are program diferit). Pe 25 şi 26 decembrie, ghişeele oficiilor vor fi închise, iar în a treia zi de Crăciun, respectiv 27 decembrie, singurul oficiu poştal deschis va fi cel cu numărul 1 (program 9.00 - 13.00).

(Ioana Ivan)

La Finanţe şi Şomaj nu se lucrează

Ghişeele Direcţiei Generale a Finanţelor Publice Galaţi vor fi închise începând din Ajunul Crăciunului până pe 28 decembrie, inclusiv, Activitatea normală va fi reluată, timp de două zile, pe 29 şi 30 decembrie.

Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă Galaţi va fi închisă în intervalul 24 - 28 decembrie, iar în zilele de 29 şi 30 va fi program normal de lucru (8.00 - 16.30). (Mariana Constandache)

Apaterm şi Apă Canal

Apaterm va menţine deschisă casieria pe 23 şi 24 decembrie, singurele zile libere fiind 25 şi 26 decembrie.

De asemenea, cei de la Apă Canal pot fi contactaţi telefonic în perioada sărbătorilor. În cazul unor evenimente speciale, societatea va pune la dispoziţie cisterna cu apă, cererile putând fi făcute la dispecerat, la numerele de telefon 0236.463294 şi 0236.473380 interior 133. (Liviu Ghinea)

Instanţele gălăţene intră în vacanţa de iarnă

Instanţele gălăţene intră în vacanţă din 22 decembrie şi până pe 5 ianuarie. Relaţia cu publicul nu va mai funcţiona în această perioadă, atât în ceea ce priveşte accesul la arhive, pentru studiul dosarelor, cât şi în ceea ce priveşte audienţele. Instanţele vor rezolva doar urgenţele juridice. În ultima categorie intră şedinţele de judecată deja programate şi eventualele arestări, care îşi vor urma cursul firesc, fără a ţine seama de programul impus de sărbătorile de iarnă. Această informaţie este valabilă pentru centrele de informare şi relaţii cu publicul de la Tribunal şi Curtea de Apel. Judecătoria Galaţi va avea program cu publicul şi pe 22 decembrie. (Maria Fabian)

Protecţia Consumatorilor

Gălăţenii care în perioada sărbătorilor de iarnă vor să sesizeze nereguli sau abuzuri la Protecţia Consumatorilor au la dispoziţie două numere de telefon. 021/9551 este numărul unic la nivel naţional unde se pot face astfel de sesizări. Pentru Comisariatul Judeţean de Protecţia Consumatorilor Galaţi, numărul de telefon care poate fi apelat în permanenţă este 0236/413.929. (Remus Basalic)

Permanenţă la Garda de Mediu şi Ecosal

Pentru poluări accidentale şi alte urgenţe legate de mediu, Comisariatul Judeţean al Gărzii de Mediu pune la dispoziţie un număr de telefon de permanenţă: 0756.050.773.

De asemenea, Serviciul Public Ecosal pune la dispoziţie un număr de telefon gratuit pentru reţelele fixe locale. Telverde: 0800.800.329. Tasta 1 - deszăpezire, tasta 2 - salubrizare străzi, 3 - câini şi 4 - reparaţii urbane.(Nicoleta Onofrei)

 

Citit 3623 ori Ultima modificare Marți, 23 Decembrie 2014 11:52

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.