CU FALIMENTUL PE ŢEAVĂ/ Vineri, zi decisivă pentru soarta CĂLDURII Galaţiului

CU FALIMENTUL PE ŢEAVĂ/ Vineri, zi decisivă pentru soarta CĂLDURII Galaţiului
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Războiul dintre Electrocentrale şi Apaterm nu se termină odată cu declararea falimentului celei din urmă, de săptămâna trecută. Vineri, 23 ianuarie, expiră termenul înscris pe ultimul preaviz trimis de Electrocentrale către Apaterm, privind plata datoriei cu scadenţa depăşită.

Până atunci, în conturile Electrocentrale ar trebui să intre nu mai puţin de 21.419.899 de lei, bani ce ar fi trebuit de altfel încasaţi încă din 18 decembrie 2014.

"Dacă până vineri nu vom primi aceşti bani, vom fi în imposibilitatea de a achita la rândul nostru datoria curentă către Romgaz Mediaş. Din acel moment, Romgazul ar putea tăia oricând livrarea de gaz către Electrocentrale", a explicat Sinan Mustafa, administratorul special al Electrocentrale.

Având în vedere fapul că în acest moment Apaterm se află, de facto, în faliment, aceşti bani ar putea fi plătiţi din fondurile municipalităţii. De altfel, potrivit Emanuelei Turcu, purtătorul de cuvânt al Primăriei Galaţi, primarul Marius Stan se afla la Bucureşti în cursul zilei de ieri, pentru a încerca să găsească o soluţie la această problemă.

Reamintim că Tribunalul Galaţi a decis, joi, 15 ianuarie, pentru a doua oară, că Apaterm nu este capabilă să se reorganizeze şi a decis intrarea în faliment a distribuitorului de apă caldă şi căldură. Decizia a fost luată de un magistrat care are dosarul pe masa lui din anul 2011 şi a observat întregul parcurs economic al societăţii.

Judecătorul a desemnat ca lichidator al Apaterm firma Insol SPRL, filiala Galaţi, care provine din primul lichidator al Apaterm, Insol SPRL Constanţa. Până pe 10 februarie, Apaterm trebuie să predea gestiunea către Insol SPRL Constanţa.

Citeşte şi: FALIMENTUL Apaterm NU îi scuteşte de la PLATĂ pe DATORNICI

Citit 3328 ori Ultima modificare Luni, 19 Ianuarie 2015 17:31

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.