Doi elevi dintr-o comună gălăţeană, diagnosticaţi cu TBC

Doi elevi dintr-o comună gălăţeană, diagnosticaţi cu TBC
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Direcţia de Sănătate Publică Galaţi a primit rezultatele în urma anchetei epidemiologice făcute în cazul profesoarei de religie bolnavă de tuberculoză. Cadrul didactic, fostă angajată a Spitalului TBC din Tecuci, care preda la toate cele trei şcoli din comuna Drăguşeni, a fost diagnosticată în luna ianuarie cu această boală. Medicii au intrat imediat în alertă şi au decis monitorizarea a 18 elevi, dintre care 12 au fost internaţi în Spitalul de Pneumoftiziologie, pentru analize amănunţite.

„În urma investigaţiilor epidemiologice, s-a constat că doi dintre elevii internaţi au fost diagnosticaţi cu tuberculoză în fază incipientă. Ei sunt trataţi şi monitorizaţi în continuare. Ceilalţi elevi s-au întors la cursuri”, ne-a explicat Liliana Iordăchescu, purtătorul de cuvânt al DSP Galaţi.

Tot ancheta a stabilit că pacientul zero, cel de la care a fost răspândit virusul, a fost chiar profesoara de religie. Cazul rămâne în atenţia medicilor epidemiologi.


CITEŞTE ŞI: Suspiciuni de ÎMBOLNĂVIRE COLECTIVĂ CU TUBERCULOZĂ la o şcoală din judeţul Galaţi. O profesoară, diagnosticată cu TBC

Citit 1060 ori Ultima modificare Marți, 24 Februarie 2015 21:04

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.