(VIDEO) Un taximetrist gălăţean a fost prins în trafic BĂUT. Cum a vrut să SCAPE de sancţiune

(VIDEO) Un taximetrist gălăţean a fost prins în trafic BĂUT. Cum a vrut să SCAPE de sancţiune
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Un gălăţean în vârstă de 40 de ani, angajat ca şofer pe taxi, a dat dovadă de o inconştienţă ieşită din comun. Acesta a urcat la volanul taxiului, în ciuda faptului că era într-o stare avansată de ebrietate. Cum alcoolul i-a dat curaj, taximetristul a ieşit pe traseu şi se îndrepta spre o staţie de taxi pentru a-şi aştepta clienţii. A fost oprit însă de un echipaj al Serviciului de Siguranţă Rutieră din cadrul Poliţiei Locale.

„Patrula Poliţiei Locale, în timp ce se afla în misiune, s-a sesizat din oficiu în momentul în care un autoturism, în regim de taxi, de la firma AS, se deplasa sinuos pe strada Regiment 11 Siret, pe itinerariul Penny Market, spre Palatul de Justiţie, punând în pericol traficul rutier”, ne-a explicat Aurelia Matei, purtătorul de cuvânt al Poliţiei Locale Galaţi.

Taxi-ul a fost oprit în trafic, oamenii legii solicitând conducătorului auto să prezinte documentele, moment în care s-a constatat faptul că acesta emana halenă alcoolică şi reuşea cu greu să se ţină pe picioare. În loc de buletin, taximetristul i-a înmânat poliţistului o bancnotă de 50 de lei, fiind mirat că este refuzat şi că i se cere în continuare cartea de identitate.

Al doilea caz de la începutul anului

La solicitarea poliţiştilor locali, la faţa locului a ajuns şi un echipaj de la Poliţia Rutieră Naţională, care l-a testat pe taximetrist cu aparatul etilotest, rezultatul fiind de 1,17 mg/litru alcool pur în aerul expirat. Taximetristul a fost identificat de oamenii legii şi apoi a fost dus la spital pentru recoltarea de probe biologice, în vederea stabilirii cu exactitate a alcoolemiei. Poliţiştii i-au deschis dosar penal gălăţeanul care a  pus în pericol siguranţa rutieră.

Acesta nu este primul caz de acest fel. Poliţiştii locali au mai depistat, în luna ianuarie, un alt taximetrist, aflat sub influenţa băuturilor alcoolice. În urma verificării cu aparatul etilotest, s-a stabilit că şoferul în cauză avea o alcoolemie de 0,96 mg/l alcool pur în aerul expirat.


CITEŞTE ŞI: Taximetrist prins băut la volan (VIDEO)

Citit 3168 ori Ultima modificare Vineri, 20 Martie 2015 20:07

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.