FOTO/ PROFESOR ATACAT şi atentat cu BOMBĂ în faţa Liceului Pedagogic
Foto: Foto: Bogdan Codrescu

FOTO/ PROFESOR ATACAT şi atentat cu BOMBĂ în faţa Liceului Pedagogic
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

* Cadrul didactic abia părăsise sediul unităţii de învăţământ, însoţit de gărzile de corp

Clipele tensionate din vecinătatea Colegiului Naţional "Costache Negri" au avut loc ieri dimineaţă, în jurul orei zece, în timp ce sute de elevi erau la cursuri, iar traficul pe strada Brăilei era foarte intens. Incidentul s-a petrecut chiar la intrarea principală, la câteva secunde după ce un reputat cadru didactic a ieşit din instituţie însoţit de cele patru gărzi de corp. Un individ violent s.a repezit ca acesta şi l-a atacat cu un cuţit, cu intenţia evidentă să îl doboare, numai că bodyguarzii au fost mai rapizi şi l-au anihilat, reuşind să solicite ajutor în timp record. La faţa locului au descins luptătorii trupelor speciale care l-au imobilizat şi încătuşat pe agresor, în timp ce profesorul vizat a fost însoţit, în siguranţă, în maşină.   

Atentat cu bombă

Atacul cu cuţitul nu a fost singura acţiune vindicativă la adresa profesorului, poliţiştii de la trupele speciale identificând la scurt timp după plecarea cestuia din zonă că atacatorii îşi pregătiseră şi un plan de rezervă. În apropierea autoturismului fusese plasat un colet suspect, pe care Scooby, câinele special antrenat de la Serviciul Pirotehnic, l-a identificat ca fiind o bombă. Dispozitivul a fost anihilat fără a pune în pericol siguranţa sutelor de persoane, majoritatea copii, aflate în zonă la acea oră.

Focuri de armă pe Brăilei

Dezamorsarea bombei amplasate vizavi de Liceul Pedagogic a fost urmată de un nou atac al acoliţilor cuţitarului săltat de luptătorii SAS. Indivizii mascaşi şi cu arme de foc au deschis tirul în mijlocul străzii pe care au blocat-o cu o maşină de teren. Trupele de asalt ale Poliţiei au fost nevoite să intervină în forţă şi să facă la rândul lor uz de armă pentru a-i  opri pe „teroriştii” care ameninţau să intre în incinta unităţii de învăţământ.

 

Toate aceste întâmplări, petrecute în decurs de circa 20 de minute, s-au derulat sub ochii a peste 700 de elevi de toate vârstele de la Liceul Pedagogic, scoşi în stradă, dar nu cu forţa, pentru a asista la un exerciţiu demonstrativ al Serviciului pentru Acţiuni Speciale din cadrul IPJ Galaţi. Aplicaţia, a cărei bună desfăşurare a necesitat închiderea temporară a traficului de strada Brăilei, a atras şi numeroşi trecători care s-au oprit din drum pentru a urmări spectacolul.

„Nu ştiu cât a fost spectacol, dar sper că cei mici au fost încântaţi. Le-am arătat o parte din activităţile Serviciului pentru Acţiuni Speciale, care are cei mai buni poliţişti pe această linie din ţară. Marcăm astfel încă un eveniment de Ziua Poliţiei, alături de partenerul nostru tradiţional, Inspectoratul Şcolar”, a precizat la final cms. şef Dănuţ Lefter, şeful IPJ Galaţi.

Evenimentul nu a fost doar savurat de cei mici, care s-au implicat chiar în organizarea lui, aşa cum ne.a dezvăluit directorul Colegiului „Costache Negri”, Andra Ionescu.

„Sunt aici peste 700 de copii, care au fost foarte entuziasmaţi şi au pus umărul la organizare de dimineaţă astfel încât să se poată bucura în voie de spectacol. Sperăm să avem în continuare colaborări la fel de fructuoase cu Poliţia Galaţi pentru educaţia copiilor”, a adăugat Andra Ionescu.

Şirul manifestărilor dedicate Zilei Poliţiei la Galaţi se va încheia astăzi, 25 martie, cu şedinţa solemnă în care vor fi anunţate avansările în grad, care va avea loc la Teatrul Muzical începând cu ora 13.00.

Citit 19295 ori Ultima modificare Miercuri, 25 Martie 2015 10:13

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.