VIZITĂ DIPLOMATICĂ/ Ataşatul de presă al Ambasadei SUA, la "Viaţa liberă"

VIZITĂ DIPLOMATICĂ/ Ataşatul de presă al Ambasadei SUA, la "Viaţa liberă"
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

De regulă, jurnaliştii sunt în mijlocul evenimentelor, dar mai degrabă pentru a le împărtăşi publicului decât pentru a fi ei înşişi subiectul ştirilor. Miercuri, însă, ziariştii de la "Viaţa liberă" au fost, pentru o oră şi jumătate, gazdele unei întâlniri cu şi despre ei, primind vizita ataşatului de presă al Ambasadei SUA la Bucureşti, doamna Angela Gemza, şi a colegei domniei sale, doamna Carmen Valică (Public Diplomacy).

Diplomatul american şi-a exprimat dorinţa de a cunoaşte mai îndeaproape specificul regiunii, mai ales din punct de vedere economico-social, componenta militară a colaborării dintre statele noastre fiind considerată puternică, din perspectiva apartenenţei la NATO. Dealtfel, cele două doamne participaseră, cu o zi înainte, la exerciţiul militar româno-american din poligonul Smârdan.

Având o experienţă vastă în zone precum Irak, Afganistan şi Sri Lanka, Angela Gemza s-a arătat interesată de piaţa gălăţeană a muncii şi de oportunităţile de investiţii din regiunea noastră, dar şi de alte aspecte care ţin de specificul culturii locale, de oamenii locului, tradiţiile şi talentele lor. Evident, a dorit să afle mai multe despre jurnalismul local şi modul în care acesta face faţă provocărilor unei societăţi în continuă schimbare, păstrându-şi totuşi valorile şi principiile. Astfel, am fost şi noi ambasadorii cititorilor noştri, dând glas preocupărilor privind şomajul în creştere, ameninţarea pe care conflictul din Ucraina o reprezintă la adresa valorilor democraţiei pe care atât SUA, cât şi România le apără, dar şi speranţei că în viitor investiţiile americane în zonă vor fi mai numeroase.

Citit 1174 ori Ultima modificare Miercuri, 25 Martie 2015 16:21

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.