PROGNOZA METEO/ Codul galben de CANICULĂ se menţine la Galaţi

PROGNOZA METEO/ Codul galben de CANICULĂ se menţine la Galaţi
Evaluaţi acest articol
(4 voturi)

Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM) a actualizat atenţionarea meteo de caniculă valabilă pentru ziua de luni, anunţând că vremea se va menţine caniculară şi marţi, în partea de sud a ţării.

Potrivit meteorologilor, luni, 27 iulie, şi marţi, 28 iulie, vremea se va menţine caniculară în cea mai mare parte a Olteniei, Munteniei, Dobrogei, precum şi în sudul Moldovei. Indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăşi pragul critic de 80 de unităţi, iar temperaturile maxime vor atinge frecvent  35-37 de grade.

ANM menţionează că mai ales luni după-amiază şi în prima parte a nopţii de luni spre marţi vor mai fi manifestări de instabilitate atmosferică, îndeosebi în estul, centrul ţării şi la munte.

Cum va fi vremea, marţi, la Galaţi

Marţi, vremea va fi senină, menţinându-se călduroasă. Mercurul din termometre va depăşi 34 de grade Celsius, iar pe timpul nopţii temperatura va atinge valoarea de 22 de grade Celsius. Vântul va sufla foarte slab, cu o viteză maximă de 10 kilometri pe oră.

Şansele de precipitaţii sunt zero. Umiditatea va atinge o valoare de circa 46 la sută. Presiunea atmosferică va fluctua în jurul valorii de 760 mm coloană de mercur.

Citit 3940 ori Ultima modificare Luni, 27 Iulie 2015 14:29

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.