PROGNOZA METEO/ Cum va fi VREMEA la Galaţi, în luna august

PROGNOZA METEO/ Cum va fi VREMEA la Galaţi, în luna august
Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM) a publicat recent estimările pentru luna august. Din păcate, veştile nu sunt deloc bune pentru zona Galaţiului. Astfel, luna august va aduce, în general, un regim termic al aerului destul de ridicat comparativ cu mediile multianuale ale perioadei, în timp ce la nivel de precipitații cantitățile vor fi deficitare în aproape toată țara, dar în special în regiunile sudice și sud-estice.

Conform prognozei, în august, temperaturile medii lunare se vor situa peste mediile multianuale (19,7 grade Celsius, raportate la perioada 1981-2010) în cea mai mare parte a teritoriului, abaterile termice cele mai mari fiind posibile îndeosebi în regiunile sudice, sud-estice și vestice. Astfel, pentru zona Galaţiului sunt prognozate temperaturi medii între 22 şi 23 de grade Celsius - va fi cald, foarte cald. 

Nici în cazul ploilor veştile nu sunt bune pentru zona Galaţiului. Conform prognozei ANM în ceea ce privește cantitățile de precipitații, acestea vor fi deficitare în aproape toată țara, cele mai scăzute valori urmând să se înregistreze în sud-estul și sudul teritoriului, unde se vor situa între 22 și 40 de litri/mp. Media multianuală de precipitații este de 77,8 l/mp.

Citeşte şi: Seceta a distrus sute de mii de hectare de culturi din judeţul Galaţi/ Pagube de 80 de milioane de euro pentru fermieri

Citit 5831 ori Ultima modificare Vineri, 31 Iulie 2015 14:44

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.