Un consorţiu se va ocupa, mai nou, de LICHIDAREA APATERM. Iată pentru CÂŢI BANI

Un consorţiu se va ocupa, mai nou, de LICHIDAREA APATERM. Iată pentru CÂŢI BANI
Evaluaţi acest articol
(8 voturi)

Fosta societate de termoficare a Galaţiului, Apaterm SA, distrusă, în mare măsură, de politic, din cauza managementului defectuos, va fi lichidată de un consorţiu. Tribunalul Galaţi a numit, marţi, consorţiul constituit din CC Insol SPRL, filiala Galaţi, şi A&A Consultans IPURL Bucureşti în calitate de lichidator, după ce Electrocentrale (creditorul majoritar al Apaterm), prin administratorul judiciar Maestro SPRL şi administratorul special Sinan Mustafa, au solicitat, în luna septembrie a anului trecut, înlocuirea actualului lichidator judiciar al Apaterm, CC Insol SPRL Constanţa.

Decizia Electrocentrale a fost contestată de liderul de sindicat Cristinel Ciubotariu, reprezentantul foştilor angajaţi ai Apaterm, acum salariaţi creditori, însă Tribunalul Galaţi i-a respins contestaţia, ca nefondată, şi a decis numirea consorţiului amintit.

„Respinge contestaţia, ca nefondată; Numeşte în calitate de lichidator al debitoarei SC APATERM SA Galaţi pe consorţiul constituit din CC Insol SPRL Filiala Galaţi şi A&A Consultans IPURL Bucureşti cu un onorariu în cotă fixă de 16.000 de lei pe lună plus TVA şi o cotă variabilă de 2 la sută plus TVA din vânzări ale bunurilor falitei şi recuperări creanţe - în cote egale de 50 la sută pentru fiecare membru al consorţiului, în locul lichidatorului judiciar CC Insol SPRL Filiala Galaţi, numit provizoriu de instanţă. în baza art. 19 alin. 4 din Legea 85/2006 dispune încetarea atribuţiilor lichidatorului judiciar CC Insol SPRL Filiala Galaţi; Lichidatorul numit prin consorţiul va îndeplini atribuţiile prev. de art. 25 din Legea 85/2006; definitivă şi executorie”, se arată în soluţia pe scurt, publicată pe portalul instanţei.

Sinan Mustafa, administratorul special al CET, ne-a spus că decizia a fost luată „pentru o mai bună gestionare a activităţii debitorului, aflat în faliment. Costul este acelaşi, numai că se împarte la doi acum”.

Citit 3335 ori Ultima modificare Joi, 28 Ianuarie 2016 02:21

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.