Pierdere pentru politica gălăţeană. DORULEȚ RESMERIȚĂ a plecat dintre noi

Pierdere pentru politica gălăţeană. DORULEȚ RESMERIȚĂ a plecat dintre noi
Evaluaţi acest articol
(94 voturi)

Cei care vor să-şi ia rămas bun de la Doruleţ Resmeriţă şi să-i aducă un ultim omagiu o pot face de sâmbătă, 7 mai, la Capela Bisericii "Trei ierarhi", din cartierul Mazepa II, a anunţat Organizaţia Municipală a PNL Galaţi. Vineri după-amiază, 6 mai, la închiderea ediţiei, în mediul politic se vorbea despre faptul că înmormântarea va avea loc luni, 9 mai, în jurul orei 12,30, la Cimitirul "Eternitatea".


Zi neagră, deopotrivă pentru politica şi pentru învăţământul gălăţean. Doruleţ Nelu Resmeriţă s-a stins din viaţă, în această dimineaţă, la vârsta de doar 48 de ani. Cadru didactic universitar, inginer, fost inspector şcolar general al judeţului Galaţi, până de curând copreşedinte al organizaţiei judeţene PNL Galaţi, dar mai ales OM de mare bun-simţ şi caracter, Doruleţ Resmeriţă va rămâne unul dintre cetăţenii de care Galaţiul ar mai fi avut nevoie.

Profesorul

"Am fost educat din familie în spiritul respectului şi al decenţei. Tata îmi repeta întruna o expresie românească "ce ţie nu-ţi place, altuia nu-i face". Am înţeles mai târziu că în spatele simplităţii acestei expresii este definit un mod de comportament plin de respect şi consideraţie faţă de oameni. Mama m-a învăţat, aşa cum a ştiut ea mai bine, rugăciunea şi credinţa creştin ortodoxă", aşa mărturisea Doruleţ Resmeriţă.

Născut (pe 3 august 1967), crescut şi educat în Galaţi, inginerul Doruleţ Resmeriţă era şef de lucrări în cadrul Facultăţii de Ştiinţa şi Ingineria Alimentelor, din cadrul Universităţii "Dunărea de Jos" din Galaţi, facultate pe care a absolvit-o în 1992.

"M-am format în spiritul ştiinţific al Facultăţii de Ştiinţa şi Ingineria Alimentelor, în cadrul căreia am activat după absolvire, în calitate de cadru didactic titular, timp de zece ani, fără să mă despart de aceasta activitate până astăzi.

În această perioada am fost coautor sau autor principal de cărţi ştiinţifice, lucrări sau contracte de cercetare", declara Resmeriţă. Şi-a legat numele de cărţi în domenii diverse: biotehnologii alimentare, aditivi şi ingrediente, tehnologii alimentare, chimia alimentelor.

În perioada 2002-2007, Doruleţ Resmeriţă a ales să lucreze pentru un grup de companii private, în cadrul căruia a ocupat funcţii de la consilier, director producţie, director general, până la administrator unic. La începutul anului 2008 devenea consultant în afaceri şi în întocmirea de proiecte pentru obţinerea de fonduri structurale europene şi manager de proiect în cadrul unor proiecte din cadrul programelor RICOP şi SAPARD.

Inspectorul şcolar general

Din mai 2009 şi până în mai 2012, Doruleţ Resmeriţă a fost inspector şcolar general al judeţului Galaţi. În această calitate, numele îi va rămâne legat de implementarea în Galaţi a sistemului de supraveghere video la examenul de bacalaureat. Ideea, a fost extinsă, apoi, la nivel naţional. Tot la capitolul realizări, ar mai trebui nominalizate acordarea a 7.000 de burse pentru elevii gălăţeni, precum şi amenajarea de terenuri de sport cu gazon şi instalaţie de nocturnă la 20 de şcoli.

Pe 2 mai 2012, când a primit destituirea din funcţie prin ordin de ministru, Resmeriţă a declarat că se aştepta la o asemenea decizie, pentru că s-a opus realizării unor investiţii dubioase în şcoli. Anterior ordinului de demitere, lui Resmeriţă i se retrăsese sprijinul politic…

Politicianul

În ianuarie 1990, studentul Doruleţ Resmeriţă se afla printre membrii CJ ai FSN Galaţi, aşa cum erau ei nominalizaţi în ziarul "Viaţa liberă". "Ştiu că implicarea în viaţa politică nu este o obligaţie cetăţenească, dar pentru mine a fost o responsabilitate pe care mi-am asumat-o atunci când am crezut de cuviinţă. În perioada "revoluţiei furate" din decembrie, am fost în structurile de conducere ale judeţului, ca lider al Organizaţiei Studenţeşti a Universităţii Galaţi. Am activat în cadrul Alianţei Civice şi al Partidului Democrat din 1992 până în 1997", mărturisea Doruleţ Resmeriţă.

În 2007 a revenit în Partidul Democrat Liberal (PDL) şi chiar a avut şansa să conducă organizaţia municipală a PDL în 2008, când a fost numit preşedinte interimar, pentru o săptămână. În septembrie 2012, Resmeriţă a fost numit preşedinte interimar al PDL de către conducerea centrală a partidului. Interimatul s-a încheiat în 2013, când a fost confirmat lider, prin votul organizaţiei judeţene.

În cadrul noului PNL, Doruleţ Resmeriţă a fost, până de curând copreşedinte al Organizaţiei Judeţene, alături de Victor Paul Dobre. Vicepreşedinte al partidului, Resmeriţă ocupă locul al treilea pe lista de candidaţi a PNL la Consiliul Local al municipiului Galaţi.

Cu siguranţă, Galaţiul ar mai fi avut nevoie de inginerul, politicianul, consilierul local şi, înainte de toate, OMUL Doruleţ Nelu Resmeriţă.

Dumnezeu să-l odihnească în pace!

 

Citit 76252 ori Ultima modificare Vineri, 06 Mai 2016 19:29

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.