Asistentele medicale acuzate de corupţie rămân în arest

Asistentele medicale acuzate de corupţie rămân în arest
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Dosarul asistentelor medicale trimise în judecată de procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţi (DNA) a ajuns ieri pentru prima dată pe masa de lucru a judecătorilor gălăţeni, care le-au menţinut starea de arest.

Adriana Ionescu şi Luminiţa Gabriela Tirim au fost trimise în judecată de procurorii bucureşteni pentru dare de mită. De la momentul flagrantului şi până la trimiterea lor în judecată au trecut mai puţin de trei săptămâni. Cei de la DNA Bucureşti au trimis dosarul la Tribunalul Galaţi, primul termen de judecată fiind programat pe 12 ianuarie 2012.

Potrivit procurorilor, cele două au promis unui ofiţer al Direcţiei Generale Anticorupţie (DGA) că-i vor da jumătate de miliard dacă le scapă de un dosar penal pe care-l aveau împreună cu mai multe cadre medicale la Parchetul Tribunalului. Cele două erau învinuite că împreună cu alţii ar fi făcut dosare în baza cărora s-au încasat pensii de handicap.

Conform anchetatorilor DNA, Ionescu era asistentă medicală la Spitalul Judeţean, iar Tirim la Casa Judeţeană de Pensii, acolo unde o comisie verifică peste 2.000 de dosare prin care s-au acordat pensii de handicap, tocmai pentru a găsi eventuale cazuri în care acestea s-au dat în baza unor acte false. Pentru a scăpa de aceste acuzaţii, cele două au fost dispuse să dea bani ofiţerului DGA, care le-a denunţat. După prima tranşă de 10.000 de lei, asistentele au venit pe 1 decembrie cu 6.000 de lei. Acesta a fost şi momentul flagrantului şi al reţinerii celor două. Rămâne de văzut care va fi parcursul acestui dosar.

Citit 1767 ori Ultima modificare Miercuri, 21 Decembrie 2011 18:14

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.