De luni de zile, în crima de la penitenciar se prelungesc arestările

De luni de zile, în crima de la penitenciar se prelungesc arestările
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Angajaţii Penitenciarului Galaţi, acuzaţi de moartea deţinutului Constantin Sandu, vor fi nevoiţi să ajungă în instanţă pe 8 august, dată la care Înalta Curte va decide menţinerea sau nu a arestării lor preventive. De precizat este faptul că la patru luni de la decizia Curţii de Apel Bacău, în acest dosar nu s-au făcut decât prelungiri de mandate pentru inculpaţii arestaţi. Potrivit site-ului Înaltei Curţi, cei 13 inculpaţi vor avea termen abia în septembrie pentru a se judeca recursul declarat de ei, dar şi de Parchet împotriva deciziei de condamnare.

După cum se ştie, unii dintre inculpaţi au primit pedepse cu închisoarea, alţii au luat cu suspendare pentru anumite acuzaţii, iar pentru altele au fost achitaţi, unii au luat doar amenzi penale, fiind şi cazuri în care cei aflaţi în libertate au primit puşcărie. Cele mai mari pedepse, şapte, opt şi patru ani de puşcărie, au fost date celor aflaţi după gratii, ultima primind-o unul aflat în libertate. Cele mai mici au fost sancţiunile cu amenda penală. Şapte inculpaţi împreună cu Penitenciarul sunt obligaţi să achite familiei deţinutului ucis în bătaie peste 50.000 de euro.

În vara lui 2010, Constantin Sandu se afla în Penitenciarul Galaţi, unde executa trei ani de puşcărie pentru furt calificat. Potrivit informaţiilor date la acea vreme de autorităţi, deţinutul era cunoscut ca alcoolic, iar scenele violente surprinse, parte din ele, şi de camerele de luat vederi, au urmat unor crize cumplite pe care acesta le-a făcut în cameră, unde erau şi alţi deţinuţi. Anchetatorii i-au acuzat pe angajaţii Penitenciarului că l-au bătut pe Constantin Sandu, lucru ce a dus la moartea lui. Aceştia au recunoscut doar scenele surprinse de camere, în care se vedea cum deţinutul era târât de lanţurile de la picioare pe holurile închisorii. În rest, ei au spus că şi-au făcut doar datoria, imobilizându-l pe Sandu din cauză că devenise extrem de agresiv, bărbatul făcându-şi chiar lui rău.

Citit 2452 ori Ultima modificare Luni, 30 Iulie 2012 17:51

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.