Fostul PREFECT de Galaţi s-a ales cu TREI DOSARE PENALE

Fostul PREFECT de Galaţi s-a ales cu TREI DOSARE PENALE
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

* De anul trecut, din noiembrie, Emanoil Bocăneanu a reuşit performanţa ca în mai puţin de un an să se aleagă cu trei dosare distincte * El a tras după sine mai mulţi inculpaţi şi se pare că nici în ultimul dosar nu va fi singur


Emanoil Bocăneanu nu a fost prezent la procesul său de la Judecătoria Brăila, motiv pentru care judecata a fost amânată până pe 8 decembrie. S-a întâmplat exact ca la Tribunalul Galaţi, când, pe 10 octombrie, inculpatul nu a putut veni în instanţă şi i s-a dat termen pentru data de 13 noiembrie.

În termeni de specialitate se numeşte „lipsă de procedură”. În realitate, Bocăneanu a fost arestat în cel de-al treilea dosar penal, exact în perioada când ar fi trebuit să fie prezent în sălile de judecată. Cum era de aşteptat, a fost citat acasă şi nu în arestul Poliţiei, unde se află acum. Aşa că, în dosarul de la Brăila, un proces ce părea de scurtă durată, având în vedere că se trecuse de camera preliminară, deja se prelungeşte cel puţin până la finele acestui an. Reamintim că, în iulie, Bocăneanu a fost trimis în judecată de procurorii din Brăila pentru „încercarea de a determina săvârşirea unei infracţiuni”. Mai exact, fostul prefect de Galaţi a fost acuzat că ar fi purtat discuţii cu un tip în vederea scoaterii din scenă a principalului martor denunţător din primul său dosar de corupţie, Ileana Schipor.

Interesant este cum s-a ajuns la descoperirea acestei infracţiuni. Bocăneanu era cercetat de DNA Galaţi pentru fapte de corupţie, fiind ulterior trimis în judecată alături de alţi patru inculpaţi. Procurorii au susţinut că şi-a folosit influenţa pentru a-şi ajuta prietenii şi colaboratorii pentru obţinerea unor posturi, pentru ocuparea unor funcţii, pentru scutirea de amenzi date de Poliţia Rutieră, etc. Totul a plecat de la denunţul făcut de Ileana Schipor. Iniţial, fostul prefect de Galaţi a fost arestat şi ulterior eliberat, având obligaţia de a nu pleca din oraş. El a încălcat interdicţia, pentru a se întâlni cu presupusul asasin pe care urma să-l angajeze ca s-o facă dispărută pe Schipor. A fost interceptat şi urmărit în mall-ul de la Brăila, unde s-a întâlnit cu „asasinul”, în realitate un ofiţer sub acoperire. Acest amănunt a fost folosit de procurorii Anticorupţie, în primul dosar instrumentat, aceştia cerând şi obţinând arestarea lui Bocăneanu pentru a doua oară. Din cauza unei omisiuni a Tribunalului, mandatul de arestare a fost menţinut cu întârziere de o zi, motiv pentru care Curtea de Apel l-a pus în libertate.

Luna aceasta, fostul prefect a fost din nou arestat, după ce DNA l-a pus sub învinuire în cel de-al doilea dosar de corupţie. Aici i se reproşează că a dat aviz de legalitate unei Hotărâri a Consiliului Local, prin care circa un milion de lei a plecat spre clubul lui Auraş Braşoveanu. HCL-ul respectiv avea o problemă de legalitate, în condiţiile în care dosarul finanţării conţinea un document falsificat de Braşoveanu, spun procurorii. Este vorba de actul de la Finanţe, care atesta că pe numele FCM Dunărea Galaţi exista o datorie de 700.000 de lei. Acest act a fost falsificat tocmai pentru a dovedi că nu există debite către stat, o condiţie esenţială pentru ca FCM Dunărea să primească bani de la bugetul local. Ultimul dosar se află încă în anchetă la DNA Galaţi şi urmează să fie soluţionat. Aici, procurorii DNA au rostit public, până acum, doar două nume: Bocăneanu şi Auraş Braşoveanu.

Citeşte şi: MANDATUL DE ARESTARE a fostului prefect de Galaţi, Emanoil BOCĂNEANU, a fost PRELUNGIT

Citit 1672 ori Ultima modificare Luni, 03 Noiembrie 2014 19:30

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.