Bracaj pentru maşina mea

Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

* Mi-am urnit carcasa până în mediul rural. Se întâmpla în weekend, pe ceaţă, un soi de ploaie şi pe gropi. Aţi înţeles bine, văgăunile din asfalt completează cu succes tabloul rutier al păcătosului judeţ Galaţi. Mulţumim, Spiderman, pentru ieşirile din emisiunea lui Dan Negru şi pentru că va trebui să merg iarăşi la un service... Băiete, încă un bracaj, e din partea autorităţilor gălăţene!

* Nu-mi făceam iluzii, ştiam că şoselele din afara oraşului sunt mai periculoase decât cele din interior, dar, dacă ai norocul de a prinde şi negură, riscul de a-ţi rupe autovehiculul creşte proporţional cu lungimea parcursă. Craterele din municipiu îmi erau familiare, trebuie să recunosc, le consider ca parte din familie, şeptel, însă cele din afară m-au cutremurat. E vina cuiva că n-am eu suspensii mai de Doamne ajută?

* Stimaţi participanţi la trafic, ca să folosesc o sintagmă prăfuită, dacă aveţi treabă pe porţiunea de drum dintre Vârlezi şi releul de la Băleni, mai bine vă abţineţi sau alegeţi rute ocolitoare. Iată câteva: Galaţi – Chişinău – Bârlad, Galaţi – Braşov – Bârlad. Pare că las în cârca propriului simţ al umorului această problemă? Mi-am castrat râsul, am suduit ca la coadă la buletine, i-am luat pe toţi la rând, îmi venea să rup rovinieta în două, dar îmi măream prejudiciul... Acum putem comanda celebra taxă de stradă prin SMS, ne-am digitalizat, în vreme ce prăpăstiile ne pasc la orice kilometru. Iar eu chiar eram pregătit să-mi dau cu părerea despre absenţa indicatoarelor rutiere. Pe cuvânt de conducător auto care nu prea ridică degetul mijlociu, nici nu visam să întâlnesc atâtea abisuri în asfalt.

* Alde cap de ciment care s-au făcut că toarnă covor asfaltic au gafat cel mai mult la intrarea în Vânători, comună transformată în ultimii ani într-o suburbie, parte importantă a unei zone metropolitane, bla-bla. Îţi rupi şi SUV-ul pe segmentul dintre cele patru benzi din nordul municipiului şi intrarea în satul cu vile de amărăşteni care n-au pupat niciodată punga intitulată sugestiv buget naţional. Ruşine, bă!

Citit 2491 ori Ultima modificare Duminică, 21 Decembrie 2014 14:40

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.