Anul Maimuţei care suntem

Evaluaţi acest articol
(6 voturi)

* Fostul procuror general al României, Tiberiu Niţu, a dat ieri dimineaţă declaraţii la DNA. Şi înăuntru, dar şi afară, unde îl aştepta presa. Apoi a plecat ca un nărăvaş, lovind maşina din spatele autoturismului său. N-a coborât nici domnia sa, nici şoferul, însă întreaga scenă a fost filmată. Păreri:

1. Are Tibişor sau nu probleme cu coloana? Habar n-am, dar mai întâi trebuie să rezolvăm tamponarea. Şi mi se pare mai urâtă decât întregul scandal din cauza căruia şi-a dat demisia.

2. Avocatul apărării se poate folosi de acest tablou incredibil: Iată, onorată instanţă, clientul meu avea neapărat nevoie de antemergător. După cum se poate vedea, dacă-l laşi singur nu e în stare nici să plece de pe loc.

* Ciobanii de la stână s-au întâlnit cu ciobanii din politică şi au dat la pace. La 300 de oi, crescătorul de animale poate ţine şase câini, în loc de o jumătate de potaie, cât ar fi trebuit, conform unei propuneri legislative semnate de nişte berbeci. Cum să păzeşti ovinele cu un pechinez? Doar dacă suratele Mioriţei ar trăi pe Internet...

* Am intrat de două zile în Anul Maimuţei cu Posteriorul Încins, potrivit zodiacului chinezesc. Se zice că ne aşteaptă numeroase turbulenţe politice şi financiare, din cauza caracterului răutăcios şi imprevizibil al maimuţei... Maeştrii Feng Shui din Hong-Kong mai spun că în acest an femeia va fi la putere, chestiune care în Moldova noastră nu prea are trecere. Obiecţii:

1. Dacă se pomeneşte că urmează douăsprezece luni de nebunie (deşi afirm cu mănuşa pe ficat că sunt sătul de aceşti deontologi care se uită la stele ca broasca la tabla înmulţirii), înseamnă că şi în anii trecuţi am respirat în această zodie. Deja presupun că am trecut prin Anul Cimpanzeului, Anul Macacului, Anul Bonobo şi Deceniul Gorilei.

2. Nenorocirea pleacă însă de la urmaşul Maimuţei, dragii subsemnatului! Fotografia evoluţiei - o ştiţi, o găsiţi pe Google - a fost trucată. S-a umblat în părţile esenţiale. Dumnezeu să ne ajute!

Citit 556 ori Ultima modificare Marți, 09 Februarie 2016 16:53

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.