Berbecul reprezentat de bou

Evaluaţi acest articol
(6 voturi)

* Haideţi să v-o zic p-aia cu berbecul! Astfel debutează un clip publicitar alături de care am serbat sezonul estival şi care se încăpăţânează să deschidă calupurile comerciale şi pe final de an 2016. E o reclamă la bere, la o anumită bere pe care n-o frecventez (din snobism, comoditate, habar n-am), iar tipul din film le povesteşte amicilor de pahar cum a fost fugărit de bărbatul oii. Act de curaj, nu glumă, mai ales că în jurul masculului, la coacerea snoavei, participă pasiv o mână de domnişoare. Şi, ia spune, te-a prins berbecul, întreabă una dintre ele, surprinsă că naratorul se lasă în baza imaginaţiei colective, fără să ofere anumite detalii. Brusc, m-am întors la capătul istoriei rumegate de eroul spotului - când a pomenit patrupedul doldora de testosteron, nu şi de raţiune, am crezut că se referă la electorul român care în decembrie va pune iarăşi ştampila pe hârtia igienică ridicată abuziv la rangul de buletin de vot. Şi încerc eu să intru în haina povestaşului: berbecul, deşi e posesor de coarne, a ales mereu să fie reprezentat de bou.

* În campania electorală nu le zărim decât în mediul online. Şi la televizor, dacă te uiţi la televizor în acea perioadă. Până atunci, însă, aşa cum îmi exprimam indignarea săptămâna trecută, le vedem pe toate gardurile. Unele sunt promisiuni, altele doar sloganuri seci, lozinci care te fac să te gândeşti tot mai apăsat la celălalt decembrie, ăla din 2017 când ar trebui să zburăm fără viză în Canada. Iată, aleatoriu, ce mi-a bulversat miopia:

1. „ALDE - Îţi redăm demnitatea/ Îţi redăm pensia.” Avem, carevasăzică, de-a face cu măcar un autodenunţ sclipitor şi cu o penibilă aflare în treabă. Ca să-mi redai demnitatea, se presupune că, la un moment dat, mi-ai capturat-o... Când ţi-ai dat seama că m-ai lăsat în demnitatea goală, iar, dacă ai ajuns la această concluzie, nu era destul să-ţi pui cenuşă pe tărtăcuţă? Trebuia să candidezi iarăşi? La faza cu pensia încerci doar să bravezi, nene ALDE, să te subsumezi găştii care a pus mâna pe secure în guvernarea lui Boc. De fapt, a lui Băsescu.

(va urma)

Citit 587 ori Ultima modificare Luni, 24 Octombrie 2016 18:50

Mai multe din această categorie:

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.