Jumătate din spaţiul verde de la Spicu a dispărut (FOTO)
Foto: Iulia Kelt

Jumătate din spaţiul verde de la Spicu a dispărut (FOTO)
Evaluaţi acest articol
(25 voturi)

„Până săptămâna viitoare îl betonează pe tot! Mai bine de jumătate din spaţiul verde care exista în zona Spicu nu mai există! Ce-a rămas e orice, numai parc nu!”, a fost semnalul de alarmă pe care l-am primit, joi după-amiază, la redacţia ziarului „Viaţa liberă”, din partea unui cititor care locuieşte în zona respectivă. 

Priveliştea de la faţa locului avea să confirme nu doar sesizarea transmisă de gălăţean, ci şi ceea ce ne semnalau cetăţenii la începutul lunii aprilie, la tradiţionalul raid prin cartierele Galaţiului: că suprafaţa parcului va rămâne mai mică după toată modernizarea care se face acum. Şi nu vorbim despre faptul că au fost amenajate câteva locuri de parcare, ci de faptul că, din generosul spaţiu verde al parcului au mai rămas acum doar câteva insule de pământ supraînălţat, în care copacii sunt îngropaţi. „Arată ca nişte colive pe un platou”, a glumit amar, un gălăţean care trecea prin zonă. Nu puţini cetăţeni şi-au manifestat îngrijorarea faţă de şansele de supravieţuire ale copacilor ale căror trunchiuri sunt acoperite de pământ până la ramuri, dar şi ale acelora care au rămas doar într-un pătrăţel de pământ, într-o mare de beton. Despre posibila secţionare a rădăcinilor lăsăm specialiştii să-şi spună părerea. „Vom avea un parc de piatră pe model japonez”, a glumit un alt cetăţean.

Ce spun autorităţile

Pentru corecta informare a gălăţenilor, am solicitat Primăriei municipiului Galaţi să ne răspundă la următoarele întrebări: Care a fost suprafața spațiului verde din zona Spicu și cât a mai rămas în prezent?; Care este motivul pentru care aproape jumătate din suprafața spațiului verde a fost betonată şi dacă şi restul parcului va fi betonat?; Care este motivul pentru care suprafața spațiului verde a fost diminuată și cu cât anume?; Care este motivul pentru care trunchiurile copacilor au fost pe jumătate îngropate în pământ și ce șanse se supraviețuire au?. De asemenea, am cerut să ni se spună dacă toate aceste intervenții au avizele necesare din partea autorităților de mediu.

Vineri, până la închiderea ediţiei, Biroul de presă al Primăriei Galaţi ne-a comunicat doar că proiectul de investiţie are toate autorizaţiile necesare din partea autorităţilor de mediu. La restul întrebărilor ar urma să primim răspunsurile săptămâna viitoare. Aşteptăm cu interes.

Citit 19402 ori Ultima modificare Marți, 23 Aprilie 2019 02:25

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.