Locatarii unui bloc din Micro 17: "Este un genocid să stai fără apă rece pe căldura asta"!
Foto: Foto: Bogdan Codrescu

Locatarii unui bloc din Micro 17: "Este un genocid să stai fără apă rece pe căldura asta"!
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

 

Nemulţumire mare în rândul locatarilor unui bloc din Micro 17, după ce Apă-Canal le-a restricţionat furnizarea apei reci din cauza unor datorii. "Asociaţia asta este mare, are o grămadă de apartamente (n.r. - 460), iar scara noastră are cele mai mici datorii. Nu se poate ca din cauza a doi-trei restanţieri, care cumulează cam 10.000 de lei datorie, faţă de 343.000 cât are întreaga asociaţie, să rămânem o grămadă de buni-platnici fără apă rece. Este genocid ceea ce se întâmplă", spune revoltat Corneliu Stoica, unul dintre locatarii blocului D 8 A din Micro 17.

Aruncă vina dintr-o parte în alta

Acesta spune că a mers şi pe la Primărie, şi pe la Apă-Canal, dar că nimeni nu l-a ajutat. Reprezentaţii Apă-Canal aruncă vina pe preşedintele asociaţiei de locatari, pe care-l acuză că nu a mişcat un deget pentru rezolvarea problemei. "Probabil că nu a venit la direcţia economică de la noi pentru a încerca reeşalonarea datoriilor. Îi sfătuiesc pe locatarii de acolo să pună presiune pe acesta", spune Niţă Podaru, director tehnic la Apă-Canal. Până atunci, oamenii din blocul D 8 A sunt nevoiţi să aştepte seara, atunci când primesc o "porţie" de o oră de apă rece şi să se trezească devreme dimineaţa, pentru încă una. Numai că şi atunci apa este destul de murdară şi oamenilor nu prea le vine să o folosească în altă parte decât la toalete.

"Să-i dea în judecată pe rău-platnici"

În ajutorul celor care locuiesc la blocul D 8 A au sărit şi reprezentanţii Federaţiei Judeţene a Asociaţiilor de Proprietari din Galaţi. "Eu îi sfătuiesc pe cei de la asociaţia de locatari 371 să-i acţioneze în instanţă pe rău-platnicii, după care să facă imediat un acord de mediere, pe care să-l depună în instanţă, iar şansele lor de a câştiga sunt foarte mari", spune Antoneta Gafiţuc, vicepreşedintele Federaţiei.

Citit 2598 ori Ultima modificare Marți, 10 Iulie 2012 18:35

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.