TRASEISMUL POLITIC/ Opt schimbări politice în Consiliul Local Galaţi

TRASEISMUL POLITIC/ Opt schimbări politice în Consiliul Local Galaţi
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Din cei 27 de aleşi câţi numără Consiliul Local, nu mai puţin de opt şi-au schimbat culoarea politică de când a intrat în vigoare OUG 55, care le permite să-şi aleagă partidul sau să renunţe cu totul la politică. Cel de-al optulea consilier care a beneficiat de prevederile ordonanţei este Alin Mihai, care a renunţat la carnetul de membru PDL şi a devenit independent.

Alin Mihai ne-a declarat că a plecat din PDL din cauza disensiunilor cu conducerea municipală a partidului. Aşa că democrat-liberalii au rămas în legislativ cu un singur ales local, Victor Dobrea.

Deşi era foarte dorit la UNPR, unde a migrat întreg grupul celor cinci consilieri PP-DD din Consiliul Local, tânărul consilier Alin Mihai a respins o nouă înregimentare politică. Dar nu exclude posibilitatea de a colabora, în viitor, cu PMP.

Alin Mihai nu este singurul consilier care a devenit independent. Un gest similar a făcut şi liberalul Gigel Caliga. Liberalii l-au pierdut şi pe Cristian Dima, în favoarea PLR. Rămâne de văzut ce alte schimbări se vor mai petrece până pe 17 octombrie, când expiră termenul în care aleşii locali îşi pot schimba partidul.

Cert este că transferurile politice de până acum confirmă scenariul pe care îl lansam la începutul lunii septembrie în ziarul "Viaţa liberă": Cum să ajungi de la un consilier la opt/ PRIMARUL îşi face PROPRIA MAJORITATE în Consiliul Local

Citit 1103 ori Ultima modificare Joi, 16 Octombrie 2014 00:20

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.