Contractul a fost semnat, urmează lucrările. Colegiul Economic va arăta ca nou!
Foto: Foto: Nicoleta Onofrei

Contractul a fost semnat, urmează lucrările. Colegiul Economic va arăta ca nou!
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

În Sala de Protocol a Primăriei Galaţi, a fost semnat, vineri, de către primarul municipiului Galaţi, Marius Stan, în compania directorului Agenţiei de Dezvoltare Regională Sud-Est, Luminiţa Mihailov, contractul de finanţare europeană pentru modernizarea Colegiului Economic „Virgil Madgearu”.

Valoarea totală a proiectului este de 1.068.703 lei, din care aproximativ 974.000 de lei reprezintă finanţare nerambursabilă, iar restul este contribuţia Primăriei. Reabilitarea Colegiului Economic ”Virgil Madgearu” are ca termen limită de finalizare data de 15 august 2015.

„Este doar un început. Vrem ca, prin aplicaţiile pe care le vom face pe fonduri europene, toate şcolile şi liceele să fie modernizate. Vrem să fie anvelopate, cu şarpantă unde este cazul, pentru a nu mai avea infiltraţii de apă, iar toate instalaţiile electrice şi sanitare să fie schimbate. De foarte mulţi ani nu au mai suportat astfel de remedieri. Plus că ne-am propus şi supraveghere video în interior şi în jurul şcolilor, pentru a scădea gradul de infracţionalitate în jurul unităţilor şcolare, un proiect care va fi conex proiectelor de modernizare”, a declarat primarul Marius Stan, înainte de a semna contractul de finanţare.

Proiect salvat de termene

Potrivit directorului Agenţiei de Dezvoltare Regională Sud-Est, Luminiţa Mihailov, proiectul este o continuare a unuia mai vechi, care a fost abandonat din lipsa finanţării. „Este o reuşită, în contextul în care acesta este un proiect început de multă vreme. Reuşim să finalizăm proiecte care au fost începute pe diferite finanţări în trecut şi pentru care nu au mai fost surse de finanţare. POR, printr-o licitaţie care a fost aprobată de Comisia Europeană, anul trecut, a reuşit să preia la nivel naţional aceste proiecte începute şi aflate în diferite etape de execuţie, una dintre condiţii fiind de a se putea finaliza în decembrie 2015. Dacă termenul de execuţie depăşea data, nu-l mai putea finanţa. O altă condiţie a fost ca licitaţia să se fi realizat după 1 ianuarie 2007, ca să-l putem bugeta pe exerciţiul 2007 - 2013”, a declarat directorul ADR Sud-Est.

Citit 1289 ori Ultima modificare Luni, 20 Octombrie 2014 18:46

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.