Apă Canal AMENINŢĂ Apaterm cu SISTAREA FURNIZĂRII DE APĂ, după decizia falimentului

Apă Canal AMENINŢĂ Apaterm cu SISTAREA FURNIZĂRII DE APĂ, după decizia falimentului
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Conducerea operatorului de apă şi canalizare din municipiul Galaţi a anunţat, luni, că va sista furnizarea de apă pentru Apaterm. Reprezentanţii Apă Canal, unul dintre creditorii acesteia, au precizat că au luat această decizie după ce instanţa a admis falimentul societăţii de termoficare a Galaţiului. De altfel, Apă Canal a notificat, zilele acestea, atât lichidatorul Apaterm, cât şi Primăria, Prefectura şi Direcţia de Sănătate Publică pentru a le comunica motivele care au stat la baza deciziei.

„Pe de o parte, nu mai poate fi reţinută în cauză incidenţa art. 38 din Legea nr. 85/2006, împotriva SC Apaterm SA fiind începută procedura falimentului, iar pe de altă parte, SC Apaterm SA Galaţi nu poate folosi în mod gratuit serviciile furnizate de societatea Apă Canal. Mai mult, valoarea debitului existent la data de 27.03.2015 înregistrat de SC Apaterm SA este de 5.092.204,25 lei, la care se adaugă serviciile prestate de Apă Canal pentru luna martie 2015. Debitul neachitat de SC Apaterm SA, aflată în faliment, nu face decât să îndrepte societatea creditoare Apă Canal în imposibilitatea de plată către furnizorii săi, prejudiciind-o nemotivat”, a afirmat Gelu Stan, directorul Apă Canal.

În cazul în care însă reprezentanţii Apaterm vor fi de acord cu plata anticipată a serviciului de apă şi canalizare, aşa cum li s-a propus, Apă Canal va continua furnizarea celor două servicii.


 

Citit 2847 ori Ultima modificare Luni, 30 Martie 2015 22:47

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.