BUGETUL pe 2016 al Consiliul Judeţului Galaţi, în dezbatere publică - Judeţul are la dispoziţie peste 47 de milioane de euro
Foto: Foto-arhivă "Viaţa liberă"

BUGETUL pe 2016 al Consiliul Judeţului Galaţi, în dezbatere publică - Judeţul are la dispoziţie peste 47 de milioane de euro
Evaluaţi acest articol
(4 voturi)

Consiliul Judeţului (CJ) Galaţi va avea la dispoziţie, în acest an, ceva mai mulţi bani decât anul trecut, însă „puşculiţa” instituţiei rămâne, şi de această dată, foarte mică, în comparaţie cu aceea a municipiului.

Conform sintezei proiectului de buget, lansat în dezbatere publică şi care poate fi consultat pe site-ul instituţiei, Consiliul Judeţului a prevăzut, pentru anul 2016, un buget de 214.362.000 de lei, adică peste 47 de milioane de euro, în timp ce anul trecut suma prevăzută de autoritatea judeţeană a fost cu 10 milioane de lei mai redusă. Cheltuielile prognozate, pentru acest an, se ridică la 234.362.000 de lei, cu 20 de milioane mai mult faţă de veniturile luate în calcul, însă autorităţile afirmă că deficitul astfel rezultat va fi acoperit din excedentul anilor precedenţi. Reprezentanţii CJ ne-au declarat că nu toate instituţiile subordonate au reuşit, pe parcursul anului trecut, să cheltuiască sumele de bani solicitate şi alocate, iar ceea ce a rămas necheltuit va putea fi folosit în 2016 pentru echilibrarea bugetului.

Cu siguranţă, în final, după consultările publice şi analizele din cadrul comisiilor de specialitate ale CJ, sumele de bani prevăzute la multe capitole vor suferi modificări.

Citit 1487 ori Ultima modificare Vineri, 22 Ianuarie 2016 20:37

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.