Cum au botezat aleşii cea mai nouă STRADĂ din Galaţi
Foto: Foto ”Viața liberă”, Marius Prisacariu

Cum au botezat aleşii cea mai nouă STRADĂ din Galaţi
Evaluaţi acest articol
(8 voturi)

Nu ştim dacă aleşii locali s-au gândit la „Euphorbia pulcherrima”, planta ciudată care îşi colorează frunzele în roşu, din verde, sau la tinerele frumoase, îmbrăcate provocator, care îl însoţesc sau înlocuiesc pe bătrânul Moş Crăciun, atunci când au hotărât să boteze o arteră de circulaţie „Aleea Crăciuniţelor”. La recenta şedinţă a Consiliului Local, a fost aprobată atribuirea acestei denumiri unei artere situată în zona Traian Nord, între strada Arcaşilor şi o fundătură.

Propunerea acestei denumiri a venit din partea gălăţenilor care şi-au ridicat locuinţe acolo, contribuind la dezvoltarea şi dinamica urbană. "Subsemnaţii Krampulz Ingrid Mirabela, Trihenea Adi Gabriel şi Radu Marius, respectiv, Radu Daciana, în calitate de proprietari ai drumului de acces identificat în Galaţi, vă rugăm să atribuiţi o denumire a drumului de acces mai sus menţionat. Propunem ca acest drum de acces să fie denumit Aleea Crăciuniţelor", se arată în documentele de botez.

Nu mai puţin adevărat este că arterele din cartierul de lux al Galaţiului au, în majoritate, denumiri botanice: Aleea Castanilor, Aleea Platanilor, Aleea Arinilor şi, acum, Aleea Crăciuniţelor.

Citit 7390 ori Ultima modificare Joi, 15 Decembrie 2016 01:24

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.