DEFRIŞĂRI PE BANDĂ - Aproape 900 de mc de lemne, FURAŢI într-o lună

DEFRIŞĂRI PE BANDĂ - Aproape 900 de mc de lemne, FURAŢI într-o lună
Evaluaţi acest articol
(2 voturi)

Furtul de material lemnos din pădurile româneşti este în floare. Cel puţin asta s-a văzut în ultima lună, de când jandarmii şi-au recăpătat competenţele de a interveni pe linia faptelor care aduc atingere fondului forestier. La finele lui august, militarii care acţionează independent, atât în păduri cât şi în trafic, au raportat o cantitate uriaşă de lemne care a fost tăiată ilegal şi furată din suprafeţele împădurite.

"Aproximativ 2.000 de jandarmi au participat la 176 de acţiuni desfăşurate în mod independent, la nivel naţional, pentru prevenirea şi combaterea infracţiunilor săvârşite în domeniul silvic. Jandarmii au constatat 40 de fapte cu 61 de autori şi au recuperat 883 mc de masă lemnoasă", se arată într-un comunicat al Jandarmeriei Române. În urma acţiunilor independente sau în cooperare cu alte structuri, jandarmii au aplicat 209 sancţiuni contravenţionale, în valoare totală de aproape 80.000 de lei.

Jandarmeria Română avertizează că odată cu redobândirea atribuţiilor în domeniul regimului silvic, astfel de acţiuni vor continua, mai ales că este cunoscut faptul că, odată cu apropierea sezonului rece, tăierile ilegale de lemne şi transporturile ilicite iau amploare.

CITEŞTE AICI despre aplicaţia pentru raportarea defrişărilor (CLICK pentru DETALII)

Citit 2421 ori Ultima modificare Luni, 07 Septembrie 2015 19:07

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.