SALVATORII voluntari ai Galaţiului - cei 35 de tineri care intervin în SITUAŢIILE DE URGENŢĂ

SALVATORII voluntari ai Galaţiului - cei 35 de tineri care intervin în SITUAŢIILE DE URGENŢĂ
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Un detaşament de intervenţie format din 35 de tineri, dintre care 31 sunt studenţi la Facultatea de Medicină din Galaţi, iar restul asistenţi medicali sau paramedici, va răspunde urgenţelor din municipiul Galaţi complementar celorlalte forţe solicitate să intervină în asemenea situaţii. Şi asta pentru că sediul central al Asociaţiei Române de Salvare (Romanian Rescue Association - RRA) şi sediul părţii române a reţelei balcanice pentru situaţii de urgenţă s-a mutat la Galaţi.

Acest prim corp de salvatori voluntari din România a fost prezentat ieri, în cadrul unei conferinţe de presă susţinute de primarul Marius Stan, preşedintele judeţului, Nicolae Bacalbaşa, şi Radu Murea, preşedintele RRA. „În perioada următoare o să apară o maşină de intervenţie, care va răspunde la urgenţele de gradul zero, medicale, din stradă şi, împreună cu Serviciul de Ambulanţă sau SMURD vom răspunde la solicitările Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă. Vom crea în campusul universităţii „Dunărea de Jos” un punct de prim ajutor pentru studenţi, tot aşa, pentru a-i implica pe studenţii la Medicină în societatea civilă”, a anunţat Radu Murea.

Centru unic de comandă

Preşedintele Bacalbaşa a salutat implicarea studenţilor medicinişti în acest corp de salvatori, iar primarul Marius Stan a promis că, anul viitor, în bugetul pentru situaţii de urgenţă vor fi prinşi şi salvatorii voluntari. „Sunt extrem de bucuros pentru faptul că aceşti tineri minunaţi au acceptat provocarea de a veni în provincie să desfăşoare un serviciu de voluntariat pentru situaţii de urgenţă. Această colaborare se încadrează într-o strategie mai largă, pe care noi o avem pusă la punct, de a crea un centru de comandă unic - Poliţia Locală, Poliţia Naţională, SMURD, Ambulanţa şi aceşti tineri. Acest centru de comandă, odată implementat - sperăm cât mai repede - va permite ca în situaţii de urgenţă intervenţia să fie una extrem de rapidă. Mai ales că vom avea şi un sistem de supraveghere a traficului şi a zonelor cu grad de infracţionalitate sporit. Ne dorim ca împreună cu ei să reintroducem în şcolile noastre voluntariatul şi să putem implementa acele cursuri de prim-ajutor care în situaţii limită pot însemna viaţa unui om”, a spus Stan.

Citeşte şi: SALVATORI VOLUNTARI, sub umbrela PRIMĂRIEI/ Romanian Rescue Association se mută la Galaţi

Citit 2090 ori Ultima modificare Joi, 09 Octombrie 2014 18:22

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.