PROGNOZA METEO/ Cum va fi VREMEA în Galaţi, joi şi vineri

PROGNOZA METEO/ Cum va fi VREMEA în Galaţi, joi şi vineri
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Vremea se va răci, joi, în majoritatea regiunilor, dar valorile termice vor rămâne uşor mai ridicate decât mediile climatologice specifice perioadei, îndeosebi în zona Galaţiului, informează Administraţia Naţională de Meteorologie.

Joi, la Galaţi va fi o zi extrem de frumoasă din punct de vedere meteorologic şi probabil ultima. Pe cer vor fi prezenţi doar câţiva nori pe tot parcursul zilei, cu şanse zero de precipitaţii, iar vântul va sufla slab, cu o viteză maximă de 10 kilometri pe oră. Temperatura maximă a zilei va fi de aproximativ 23 de grade Celsius, iar minima pe timpul nopţii va coborî până la circa 13 grade Celsius. În noaptea de joi spre vineri sunt ceva şanse de ploaie, iar vremea va începe să se răcească.

Vineri, cerul va fi variabil, dar temperatura nu va scădea chiar atât de mult. Şansele de precipitaţii se menţin reduse, iar vântul va sufla moderat, cu o viteză maximă de 15 kilometri pe oră. Temperatura maximă a zilei de vineri va urca până în dreptul valorii de 20 de grade Celsius, iar minima pe timpul nopţii va fi de aproximativ 9 grade Celsius.

Dacă la Galaţi vremea se menţine relativ frumoasă, în ţară lucrurile vor sta diferit.

Vineri, cerul va avea, temporar, înnorări accentuate şi va ploua pe arii relativ extinse, mai ales după-amiaza şi în prima parte a nopţii, la început în vestul şi nordul ţării, apoi şi în rest. Ploile vor fi şi sub formă de aversă, pot fi însoţite de descărcări electrice şi mai ales în zonele de munte, pe spaţii restrânse, cantităţile de apă vor depăşi 20-25 l/mp. Vântul va sufla în general moderat, cu intensificări pe crestele montane. Valorile termice vor fi uşor mai ridicate decât în mod normal la această dată, în majoritatea regiunilor. Maximele se vor situa între 16 grade în estul Transilvaniei şi în Maramureş şi 25 de grade în Lunca Dunării, iar minimele  între 7 şi 16 grade.

Citeşte şi: http://www.viata-libera.ro/societate/58235-galati-viata-libera-cotidian-prognoza-meteo-cum-va-fi-vremea-in-toamna-asta-la-galati

Citit 1786 ori Ultima modificare Miercuri, 15 Octombrie 2014 15:17

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.