Medicii îi reconstruiesc piciorul

Medicii îi reconstruiesc piciorul
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

* Bărbatul de 72 de ani grav rănit în timp ce îşi conducea mopedul are motive să spere că va merge din nou *

Medicii Spitalului Clinic de Urgenţă Galaţi au făcut, ieri, tot ce le-a stat în putinţă pentru a-i salva piciorul bărbatului de 72 de ani care a fost implicat într-un accident rutier cu o zi înainte, pe Drumul Judeţean 251, de la Matca înspre Tecuci, în timp ce îşi conducea motoscuterul.

Deşi a scăpat cu viaţă, rănile bătrânului erau foarte grave. Mai multe detalii despre strădaniile medicilor ne-a oferit directorul medical adjunct al Spitalului de Urgenţă, dr. Nicolae Bacalbaşa.

„Suferise fracturi la ambele oase ale gambei, la piciorul rănit. Au fost aşezate pe o bucată de sârmă, ca frigăruile. Îi fuseseră secţionate şi vasele de sânge, aşa că a fost necesară şi intervenţia serviciului de chirurgie vasculară, dar şi al chirurgiei plastice, pentru a se încerca refacerea porţiunilor de piele. În momentul de faţă are piciorul cald şi are puls în segmentul care fusese secţionat”, a declarat dr. Bacalbaşa.

Bărbatul va suferi probabil şi alte intervenţii chirurgicale de reconstrucţie, în viitorul apropiat . Nu se ştie, încă, dacă bărbatul va mai putea călca vreodată pe piciorul rănit. Este, însă, cel mai bun exemplu pentru a demonstra că mersul pe moped poate fi extrem de periculos, mai ales dacă cel care ţine mâinile pe ghidon nu este în permanenţă cu ochii în patru.

Citit 857 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.