Serviciul de salubrizare NOCTURN nu este posibil

Serviciul de salubrizare NOCTURN nu este posibil
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

În fiecare zi, în drumul nostru spre muncă, dăm nas în nas cu angajaţii Ecosal, care se apucă să măture străzile taman dimineaţa, la orele de vârf. În alte ţări, curăţenia stradală este făcută pe timp de noapte, fără să încurce pe nimeni, cu praful sau cu utilajele lor. Dacă în alte ţări este posibil să se folosească această metodă, de ce nu s-ar putea şi la noi?

Potrivit directorului Serviciului Ecosal, Ionuţ Pucheanu, curăţenia stradală este făcută începând cu orele dimineţii şi la orele de vârf pentru că maşinile sunt parcate lângă bordură pe timp de noapte şi blochează accesul angajaţilor în unele zone, din cauza imposibilităţii serviciului de a da spor de noapte, dar şi din cauză că gălăţenii fac foarte multă mizerie la orele dimineţii, când pleacă spre serviciu.

„Noi facem curăţenie dimineaţa, iar după-amiaza, în anumite zone, facem mentenanţă. Cu toate acestea, la orele dimineţii este iar mizerie. Dacă nu am face curăţenia dimineaţă, străzile Galaţiului ar fi pline de gunoaie, pentru că sunt unii care stau până târziu, iar alţii pleacă foarte devreme către muncă, plus că mai sunt şi şoferii de taxi, care produc mizerie pe timpul nopţii sau la primele ore ale zilei. Maşinile parcate la bordură nu ne ajută nici ele. Apoi, legea nu ne permite să plătim ore suplimentare, singurul avantaj pentru munca pe timp de noapte. Singura facilitate pe care am putea să o dăm ar fi să micşorăm timpul de lucru de la opt ore la şase ore, dar nu se înghesuie nimeni pentru că ar trebui în şase ore să măture un sector de 5.000 de metri pătraţi”, ne-a declarat directorul Ionuţ Pucheanu.

Totodată, potrivit acestuia, măsura de a salubriza străzile pe timp de noapte a fost încercată în vară, dar fără succes, tocmai din cauza motivelor de mai sus, dar şi din cauză oamenii nu pot fi obligaţi să lucreze pe timp de noapte, să facă în şase ore ce alţii fac în opt şi pentru că cei mai mulţi, dacă nu sunt mulţumiţi, pur şi simplu pleacă.

„Recunosc, salariul nu este mare, dar ne uimeşte uşurinţa cu care renunţă unii la locul de muncă. Reînnoim forţa de muncă lună de lună, pentru că mulţi pleacă. Cei la care funcţionează coerciţia sunt cei care îşi fac treaba oricum şi care sunt vechi”, ne-a mai spus şeful Ecosal.

CITEŞTE ŞI: (VIDEO&FOTO) Curăţenia Galaţiului ridică semne de întrebare penale. Cât de folositoare sunt MĂTURILE DE LUX

Citit 2314 ori Ultima modificare Miercuri, 29 Octombrie 2014 17:20

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.