De la nămeţi la PROTECŢIA MEDIULUI: Zăpada NU poate ajuge în DUNĂRE cu una, cu două
Foto: Foto Mihai Angheluţă

De la nămeţi la PROTECŢIA MEDIULUI: Zăpada NU poate ajuge în DUNĂRE cu una, cu două
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

La sfârşitul săptămânii trecute, directorul Ecosal, Ionuţ Pucheanu, spunea că a renunţat la ideea de a arunca zăpada rezultată în urma activităţii de deszăpezire în Dunăre, la indicaţia Gărzii de Mediu, întrucât aceasta ar fi conţinut hidrocarburi şi săruri. Pentru că situaţia a fost controversată şi comentată pe site-ul cotidianului nostru, am vrut să vedem şi noi cum stă treaba, dacă serviciul de salubritate ar fi avut sau nu ar fi avut voie să deverseze zăpada respectivă în Dunăre.

Contactat telefonic, comisarului şef al Gărzii de Mediu, Iulian Cozma, ne-a transmis că instituţia care este abilitată să dea sau nu un acord în acest caz este Administraţia Bazinală de Apă Prut - Bârlad. Potrivit purtătorului de cuvânt al acestei instituţii, Dan Buruiană, în principiu se poate, dar numai cu anumite condiţii.

„Noi nu am primit nicio solicitare în acest sens, anul acesta, de la Galaţi. În principiu, se poate, dar numai dacă zăpada îndeplineşte anumite condiţii calitative. În primul rând, depozitarea trebuie făcută pe mal, nu direct în apă, pentru a putea verifica în ce măsură apa rezultată în urma topirii zăpezii schimbă factorul mediu. Noi trebuie să monitorizăm dacă indicatorii de mediu se încadrează în anumite limite”, ne-a explicat purtătorul de cuvânt al ABA Prut - Bârlad.

Citeşte şi: Muncă de Sisif la ECOSAL: Din Galaţi s-au CĂRAT 18.000 de METRI CUBI DE ZĂPADĂ! (FOTO)

Citit 1158 ori Ultima modificare Luni, 12 Ianuarie 2015 19:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.