Canto cu voci de operă... la 1,50 m înălţime!

Canto cu voci de operă... la 1,50 m înălţime!
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Micuţii talentaţi de la CrissMusic Canto School Galaţi au ajuns să fie spaima altor mici concurenţi din ţară, ei fiind pregătiţi de artişti excelenţi întocmai ca şi viitorii cântăreţi de operă. Am stat de vorbă cu tenorul Valentin Vasopol, administratorul şcolii. Şcoala este o creaţie de familie, tenorul Teatrului Muzical având alături o colegă de scenă, dar şi de viaţă: pe Cristina Vasopol, mezzosoprană cu acute, un tip de voce destul de rar, precizează tenorul.

O şcoală de suflet, nu afacere

Rezultatele concursurilor naţionale vorbesc de la sine. Astfel, la Bucureşti, la concursul Gala Star Melody din februarie, micuţa Crina Budescu a cucerit Locul I pentru categoria 4-7 ani, iar Gunay Cilenti a obţinut Premiul Categoriei 7 ani, la care Alexandra Diaconu s-a întors cu locul II, dar şi cu Premiul Silver Voice, Anita Fulga şi Miriam Hardon au luat locul III. Locul I a fost câştigat, la Categoria 10 ani, de nu mai puţin de trei copii: Teodora Gheonea, Ema Dumitran şi Mario Andretti Manole. Categoria 11 ani a desemnat pe Selena Lupu pentru Marele Premiu al, iar locul I a fost câştigat de Sonia Chiriac, pe locul II fiind plasată Denisa Petrea. Şi la Categoria 13 ani s-a calificat Aida Patea, cu un loc III, iar la 14 ani, Anei Maria Tilici revenindu-i Premiul Categoriei.

Şi la concursul "Premiile Music Factory" de la Buzău din toamna trecută elevii şcolii s-au întors cu premii mari: din nou Gunay Cilenti, atunci cu Premiul II, Alexandru Cristian Diaconu – tot cu Premiul II, iar Chiriac Sonia a primit Premiul III la categoria 9-10 ani, Lupu Selena, atunci cu acelaşi trofeu, iar Denisa Petrea, cu o menţiune.

„Şcoala de canto este cea mai mare realizare a noastră, exceptând munca la teatru” – mi-a mărturisit tenorul. Am deschis-o doar de un an. Soţia mea şi-a dorit întotdeauna acesta! La început am avut doi elevi şi acum am ajuns la 26. Asta fără cursurile de pian, unde mai avem şase. Noi am deschis-o din dorinţa de a da mai departe ceea ce am învăţat noi. Nu este ca o afacere. Este ceva de suflet. Formăm talente şi câştigăm cât să plătim chiria sălii, facilităţile…”

„Avem câţiva copii cu voci mondiale!”

La ultimul concurs, în capitală, şcoala a primit diplome pentru activitatea pe tot anul trecut: „Deci deja lumea ne urmăreşte. Noi avem deja o mare notorietate în Bucureşti. În nici jumătate de an am fost la şapte concursuri. La toate, aproape toţi copiii au venit cu premiul doi, cu premiul unu şi marele premiu al categoriei. A început să se întrebe lumea „de unde sunt ăştia?”. Copiii pregătiţi de noi au o particularitate: am fost întrebat cum îi antrenăm, pentru că toţi cântă pe voce de operă. Ei au doar un metru şi jumătate, dar când deschid gura, sună… Noi lucrăm cu ei pe tehnica noastră. Şi avem câţiva copii cu voci mondiale!", se mândreşte tenorul gălăţean.

Citit 2110 ori Ultima modificare Miercuri, 25 Martie 2015 16:36

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.