Se prelungesc sau nu licenţele? Transportul cu MAXI-TAXI, la mâna consilierilor

Se prelungesc sau nu licenţele? Transportul cu MAXI-TAXI, la mâna consilierilor
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Soarta transportului cu maxi-taxi s-ar putea decide în această după-amiază, la şedinţa Consiliului Local. Cei opt operatori privaţi, ale căror microbuze stau de luni trase pe dreapta, aşteaptă de la aleşii locali să le rezolve doleanţa: prelungirea cu încă doi ani a licenţelor de transport.

Deşi Primăria a anunţat ieri, într-un comunicat de presă, că transportatorii ar accepta şi o prelungire a licenţelor cu numai trei luni, operatorii ne-au transmis că nici vorbă de aşa ceva! "Pe noi ne interesează ca aceste contracte să fie prelungite cu doi ani", ne-a declarat Silviu Cârlan, unul dintre operatori, care a punctat că doi ani durează procedurile pentru organizarea unei licitaţii de concesionare a traseelor.

În timp ce operatorii aşteaptă soluţia administraţiei locale pentru ca microbuzele să revină pe trasee, gălăţenii fără autoturisme proprii şi care se mai pot deplasa doar cu mijloacele Transurb, nu sunt deloc mulţumiţi de situaţie. În acest context, am primit ieri la redacţie, din partea unui gălăţean care semnează Tudorel Lupoae, o scrisoare deschisă adresată primarului Marius Stan şi consilierilor locali.

"Cum este posibil să eliminaţi concurenţa şi să permiteţi astfel instituirea monopolului asupra transportului de persoane? Nu vă gândiţi că principalii afectaţi vor fi locuitorii acestui oraş cărora le interziceţi să aleagă cu ce să călătorească? De ce se consideră că parcul de microbuze fabricat în anul 2010 trebuie eliminat, iar în loc să fie cumpărate autobuze uzate?", se întreabă gălăţeanul.


CITEŞTE ŞI: GREVA MAXI-TAXI CONTINUĂ/ Primarul Marius Stan îi SFĂTUIEŞTE pe şoferi să REVINĂ PE TRASEU (FOTO)

Citit 3793 ori Ultima modificare Miercuri, 29 Aprilie 2015 20:53

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.