Oraş fără medic de familie, dar cu doi stomatologi

Oraş fără medic de familie, dar cu doi stomatologi
Evaluaţi acest articol
(6 voturi)

Conform recensământului efectuat în 2011, populația oraşului Bereşti se ridică la 2.916 locuitori, în scădere faţă de recensământul anterior, din 2002, când se înregistraseră 3.601 locuitori. Cele aproape 3.000 de suflete au însă o mare problemă în cazul în care se îmbolnăvesc şi au nevoie de o reţetă de la medicul de familie. Singura lor variantă este să ajungă la spitalul din Târgu Bujor sau la cel din Galaţi. Şi asta pentru că în oraşul Bereşti nu mai există niciun medic. Singurul cadru medical care deservea oraşul s-a pensionat. Este adevărat că şi-a făcut omul un cabinet particular, dar asta nu-i ajută pe cei care au nevoie de o consultaţie decontată de Casa de Asigurări de Sănătate.

Norocul oamenilor este însă altul. În Bereşti există un Centru de Permanenţă, unde vin medici din localităţile vecine. Nici cazurile urgente nu mai sunt o aşa mare problemă pentru că în localitate există şi două autospeciale ale Serviciului Judeţean de Ambulanţă Galaţi, cu care oamenii pot ajunge la urgenţe la spitalele menţionate anterior. „Avem un centrul de permanenţă şi două ambulanţe care deservesc locuitorii oraşului. Le-am dat o locaţie unde să îşi desfăşoare activitatea. În aceeaşi clădire, în care am făcut curăţenie anul trecut, am mutat şi sediul poliţiei. Am făcut adresă la Direcţia de Sănătate Publică Galaţi şi sperăm să ne vină şi nouă un medic de familie. Probabil nu sunt destul de stimulaţi ca să vină până aici. Noi suntem dispuşi să le asigurăm şi cazare numai să vină un medic aici”, ne-a explicat viceprimarul Tănase Bîrlădeanu.

Dacă medic de familie nu există, ce să mai spunem de alte specializări. Cu toate acestea, se pare că bereştenii nu vor mai avea probleme stomatologice.

„De ceva timp am rămas şi fără medicul stomatolog care venea la noi pentru consultaţii. Aici ne-a mers mai bine. Am rezolvat deja să vină unul sau doi medici stomatologi de la Bârlad. Noi le-am asigurat spaţiul pentru cabinete şi urmează ca ei să îşi aducă aparatura şi să îşi înceapă activitatea”, a completat edilul.

Cu o floare nu se face însă primăvară. Şi asta ar trebui să atragă atenţia autorităţilor competente, care ar trebui să rezolve situaţia medicului de familie din Bereşti, mai ales că sunt suficienţi oameni care plătesc asigurări sociale.

Citit 2046 ori Ultima modificare Marți, 30 Iunie 2015 18:07

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.