ÎNCEPE distribuţia tichetelor sociale de Crăciun

ÎNCEPE distribuţia tichetelor sociale de Crăciun
Evaluaţi acest articol
(3 voturi)

Primăria municipiului Galaţi anunţă că de marţi, 15 decembrie, începe distribuţia tichetelor cadou de Crăciun, pentru persoanele cu nevoi speciale. Tichetele valorice vor ajunge la beneficiari prin poştă.

Concret, 2.699 de familii şi persoane singure din Galaţi vor primi ajutor de urgenţă pentru achiziţionarea alimentelor specifice Crăciunului. Beneficiază de tichetele sociale în valoare de o sută de lei (zece tichete a câte zece lei fiecare) persoanele cu un venit mediu net lunar de până la 700 lei, care nu deţin bunuri ce conduc la excluderea acordării ajutorului social conform Legii 416/2001.

Principalii beneficiari sunt pensionarii singuri sau familiile de pensionari fără aparţinători legali sau ai căror susţinători legali nu au posibilităţi financiare. De asemenea, sunt vizate familiile cu patru sau mai mulţi copii în întreţinere, pentru care vor face dovada frecventării unei forme de învăţământ şi familiile monoparentale cu doi sau mai mulţi copii care frecventează o formă de învăţământ. Pe listă se mai află şi familiile reprezentând cazuri sociale care se confruntă cu probleme grave de sănătate ale membrilor şi persoanele cu handicap gradele I, II şi III.

Tichetele pentru Crăciun pot fi folosite în cinci hipermarketuri (Billa, Carrefour Market, Auchan, Penny Market, CE Market Group) şi cinci magazine alimentare (Ţapu Carpatin, Saltempo, Neacşu, Cuky’s, Ana şi Cornel).

„Şi anul acesta avem grijă ca gălăţenii cu venituri modeste să aibă parte de sărbători aşa cum se cuvine. Crăciunul este o sărbătoare a bucuriei pentru toţi şi avem datoria să fim solidari cu semenii noştri, aflaţi în dificultate”, a declarat primarul Marius Stan.

Citit 1786 ori Ultima modificare Luni, 14 Decembrie 2015 23:59

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.