UN NOU CARTIER în Galaţi. Primăria a INAUGURAT noile locuinţe sociale din Micro 17

UN NOU CARTIER în Galaţi. Primăria a INAUGURAT noile locuinţe sociale din Micro 17
Evaluaţi acest articol
(21 voturi)

Cartierul de locuinţe sociale din Micro 17 a fost inaugurat ieri, 26 mai 2016, în prezenţa a peste 500 de familii, nerăbdătoare să vadă unde vor locui de acum înainte.

Cele 11 blocuri din cartierul în care se intră de pe Şoseaua de Centură au costat, la finalul execuţiei, 34.000.000 lei, cu tot cu TVA, fiecare fiind alcătuit din nouă apartamente cu o cameră, 24 de apartamente cu două camere şi 15 apartamente cu trei camere. Cei care se vor muta în ele vor beneficia de o plită electrică, un mini-frigider, convectoare electrice pentru încălzire, boiler pentru apa caldă şi un minim de mobilier, constituit din pat, masă de bucătărie şi două dulapuri, unul în dormitor şi unul în bucătărie.

Avalanşă de nemulţumiri, dar şi de acceptare

"Mi se pare mic apartamentul. Eu am un singur copil şi din cauza asta am fost repartizată la un apartament cu două camere, cică. De fapt, este un apartament cu o singură cameră, pentru că spaţiul e redus. Vom vedea cum ne vom descurca", ne-a explicat o femeie.

Au fost însă şi oameni care şi-au acceptat noua casă, spunând că mai important este acoperişul de deasupra capului. "Noi avem doi copii, aşa că ni s-a dat un apartament cu trei camere. E micuţ, aşa este, dar nici nu ne putem plânge. Ne vom descurca noi cumva, că doar nu era să stăm în stradă. Chiria este una foarte mică, doar 90 de lei, aşa că ne putem descurca fără probleme. Sper să fim lăsaţi să ne aducem un aragaz şi nişte alte dulapuri pe care trebuie să le prindem în perete, pentru că avem multe lucruri şi nu avem unde să le aşezăm altfel", ne-a spus Mihai, capul unui familii de patru membri.

Cele mai mici apartamente şi, totodată, cele mai înghesuite, sunt pentru familiile fără copii. Practic, aceştia vor dormi, vor găti, vor mânca şi îşi vor petrece timpul liber între aceiaşi patru pereţi. Chiria lor va fi, însă, de 45 de lei pe lună. "Am înţeles că aici, dacă nu ne vom plăti utilităţile timp de două luni la rând, vom fi daţi afară. Mi se pare o măsură bună. Dacă tot ni s-a dat casă, să fim şi responsabili", ne-a mai explicat un cetăţean. 

Pe lângă cele 11 blocuri de locuinţe, noul cartier mai cuprinde şi un sediu administrativ, un punct sanitar, un post de poliţie, un teren de sport cu o suprafaţă de 903 metri pătraţi, spaţii verzi şi o parcare de 840 metri pătraţi. La toate astea, se adaugă strada principală, de 1.292 mp, alei pietonale 1.704 mp, reţeaua de apă potabilă şi canalizare, precum şi instalaţiile electrice exterioare.

Citit 9476 ori Ultima modificare Joi, 26 Mai 2016 20:06

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.