Înfrângere surprinzătoare pentru Phoenix

Înfrângere surprinzătoare pentru Phoenix
Evaluaţi acest articol
(4 voturi)

Echipa masculină de baschet Phoenix Galaţi a pierdut, scor 82-102, partida de pe teren propriu cu SCMU Craiova, din ultima etapă a sezonului regulat din Liga Naţională. 

Phoenix venea după o serie de evoluţii foarte bune în faţa fruntaşelor din clasament, dar a cedat surprinzător în faţa echipei cu care se luptă pentru locul 7. Startul slab (scor 1-10, min. 4) a fost remontat până la prima parte a sfertului secund, formaţia gălăţeană reuşind chiar să treacă în avantaj (27-26, min. 14). Însă, echilibrul s-a rupt de la 35-38 (min.16), oaspeţii intrând în pauza mare cu un plus de opt puncte (42-50).

În faţa unei adversare în zi de graţie, căreia i-a intrat aproape tot, echipa gălăţeană n-a mai putut reveni, astfel că încheie sezonul regulat pe locul opt, cu un punct în urma formaţiei oltene. Yoram Hadar, antrenorul oaspeţilor, a spus că rezultatul se explică prin faptul că echipa sa a atins în acest meci punctul maxim din acest campionat. “Am reuşit cea mai bună evoluţie a noastră din acest sezon. Ne-au intrat aproape toate aruncările, acesta este nivelul de joc pe care îl doresc. Vrem locul şapte, de unde este posibil să prindem un adversar mai convenabil în play-off, iar lupta pentru această poziţie este departe de a se fi tranşat în acest meci, pentru că Phoenix este o echipă puternică”, a declarat Hadar.

De partea cealaltă, Florin Nini s-a declarat nemulţumit în special de felul în care s-a tratat faza defensivă şi îşi avertizează jucătorii că intrarea în play-off este departe de a fi asigurată. “Nu am respectat lucrurile pe care le stabilisem înainte, în special cele referitoare la cum să-i anihilăm pe cei mai importanţi jucători ai adversarei. Noi ne-am impus în meciurile anterioare prin jocul colectiv, aspect care astăzi nu s-a văzut mai deloc. Deşi noi şi Craiova avem un avans destul de mare, lupta pentru calificarea în play-off (n.r. – locurile 7-8) încă nu este încheiată, Timba Timişoara şi cei din Iaşi au potenţial să recupereze. Tocmai de aceea este foarte important să începem faza a doua cu victorie la Iaşi”, a declarat Nini.

În faza a doua din Liga Naţională, echipele vor continua în două grupe valorice, cea a locurilor 1-6, respectiv 7-12. Din această a doua grupă, primele două vor intra în play-off. Aici, ordinea în clasament este: Craiova 33 puncte, Phoenix 32p, Timba Timişoara 28p, BC Mureş 28p, Politehnica Iaşi 26p şi Dinamo 23 puncte. Se va juca tur-retur, Phoenix urmând să aibă primul joc la Iaşi, miercuri, 28 martie, iar la sfârşitul săptămânii, sâmbătă, va avea meci acasă cu Timba.

 

 
Citit 885 ori Ultima modificare Duminică, 25 Martie 2018 21:11

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.