UPDATE / Încă un rezultat favorabil pentru Arcada, în lupta pentru titlu

UPDATE / Încă un rezultat favorabil pentru Arcada, în lupta pentru titlu
Evaluaţi acest articol
(10 voturi)

UPDATE, 21.30: Un mic pas greşit a făcut şi cealaltă contracanditată la titlu, Tricolorul Ploieşti, care a luat doar două din cele trei puncte puse în joc: victorie cu 3-2 la Zalău, după ce ploieştenii au avut 2-0 şi avans de patru puncte în setul trei.

UPDATE: CSM Bucureşti a reuşit surpriza, victorie în faţa celor de la Steaua, scor 3-2. Astfel, steliştii mai au un singur punct avans faţă de Arcada. În această seară, se joacă meciul VM Zalău - Tricolorul. Hai Zalău! :)


În ultimul meci al turului din play-off (locurile 1-6) la volei masculin, Arcada Galaţi a primit replica unei echipe ambiţioase, SCM U Craiova, pe care a învins-o la scor de trei puncte: 3-0.

Evoluând la un nivel înalt, sportivii antrenaţi de Nicuşor Harabagiu au făcut legea pe teren, au dominat la toate capitolele, nelăsând nicio şansă oltenilor. Oaspeţii au trebuit să se mulţumească doar cu satisfacţia că au trecut peste graniţa celor 20 de puncte în ultimul set, pentru că pe primele două le-au încheiat la 18.

S-a evidenţiat forma sportivă ridicată a tuturor componenţilor echipei Arcada, peste toţi remarcându-se Adrian Gontariu şi Marian Bala, cei mai productivi jucători din formaţia gălăţeană, cu câte puncte realizate.

Partida a curs tot timpul în favoarea Arcadei: Set I - 6-4, 8-5, 13-9, 18-15, 25-18; Set II - 4-1, 8-7, 14-10, 16-14, 25-18; Set III - 6-2, 8-3, 10-9, după care jocul s-a animat foarte mult, craiovenii fiind de zece ori egalii învingătorilor, finalul a devenit palpitant şi s-a încheiat la scorul de 27-25.

S-a început meciul în formula: Despotovski, Kovacevici, Suljajici, Bala, Gontariu, Spînu – Feher (libero). Au mai intrat: Cristudor, Filippov şi Miseikis.

Cu 62 de puncte, Arcada este pe locul trei şi a egalat-o pe Steaua, dar formaţia bucureşteană urma să joace aseară în această etapă. Astăzi, va juca şi prima clasată, Tricolorul Ploieşti (65 de puncte), în deplasare cu VM Zalău.

„Suntem în vârf de formă”

Despotovski, căpitanul echipei, a spus că îşi doreşte ca acest ritm – opt victorii consecutive – să fie menţinut până la final. „Am avut o zi fastă, în care jocul ne-a mers şi am obţinut o victorie clară. Ne aflăm într-o perioadă cu joc bun, matur şi dorim cu toţii ca forma sportivă demonstrată cu Craiova să o repetăm până la final, plus în Cupa României. Dacă până la meciul de la Ploieşti eram consideraţi cu şanse teoretice de a ajunge la titlu, acum putem spune că şansele sunt chiar reale. Avem trei meciuri care pot fi decisive: la Zalău, apoi acasă cu Steaua şi CSM Bucureşti. Vom juca cu toată încrederea şi convingerea că putem să îndeplinim obiectivul, câştigarea campionatului”, a declarat Filip Despotovski.

Adrian Gontariu a spus că acum echipa a ajuns la potenţial maxim, trecând peste perioada de omogenizare a lotului, astfel explicându-se cele opt victorii consecutive la care a ajuns Arcada. „O echipă nu se face în două trei luni şi iată că acum începem să jucăm ce ştim, omogenitatea se vede, la fel ca valoarea fiecăruia dintre noi”, a spus Gontariu.

Urmează returul acestui play-off, Arcada urmând să joace la Volei Municipal Zalău (vineri), apoi va fi meciul restant cu Steaua, acasă (5 aprilie), şi un alt joc pe teren propriu, cu CSM Bucureşti.

 

Citit 1575 ori Ultima modificare Luni, 26 Martie 2018 22:14

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.