VOLEI FEMININ. Transferuri discutate, se aşteaptă bugetul

VOLEI FEMININ. Transferuri discutate, se aşteaptă bugetul
Evaluaţi acest articol
(5 voturi)

Liderele echipei feminine CSU Belor Galaţi, care a promovat în acest an în prima divizie, se implică direct în pregătirea unei campanii de transferuri care să aducă lotul la un nivel valoric cu care să nu fie emoţii pentru rămânerea în eşalonul de elită.

Voleibalista Anamaria Berdilă, campioană cu fosta CSU Metal, îşi doreşte enorm ca promovarea să fie confirmată de o clasare fără griji în Divizia A1, iar implicarea sa pentru readucerea voleiului feminin gălăţean la cote înalte a mers până la a-şi folosi relaţiile de prietenie cu alte jucătoare de valoare ridicată pentru a le convinge să vină la Galaţi. Practic, are discutate şi în principiu stabilite câteva transferuri, dar totul depinde de situaţia financiară, aşteptându-se şi clarificări în ceea ce priveşte sprijinul autorităţilor locale la stabilirea bugetului pentru noul sezon.

"Eu am vorbit, într-adevăr, am cunoştinţe atât pe plan naţional, cât şi internaţional. Majoritatea fetelor au pus problema financiară, stabilitatea din acest punct de vedere. Este firesc să fie aşa, pentru că au existat destule cazuri în România în care nu şi-au primit banii, au avut promisiuni deşarte şi nimeni nu mai stă să se bazeze pe vorbe. De aceea, eu nu le-am putut promite nimic, doar le-am asigurat că aici este un climat benefic pentru performanţă. Nu am ce să reproşez acestui club, din punct de vedere al seriozităţii, nota 10. Dar contează foarte mult de cum îşi vor planifica ei tactica, să zic aşa, cu care vor ataca prima ligă", a declarat Anamaria Berdilă.

Fiica antrenoarei Ileana Berdilă a mai precizat că, dacă se va reuşi aducerea jucătoarelor cu care a discutat şi care îşi doresc să vină la Galaţi, s-ar forma un lot capabil de o clasare în prima jumătate a clasamentului.

Cealaltă voleibalistă din lotul care a promovat şi care are în palmares titluri de campioană câştigate la Galaţi, Adriana Dudnic, a spus că a simţit în sezonul trecut că publicul de vremea succeselor cu CSU Metal este în continuare foarte atras de voleiul feminin şi că merită echipă competitivă în Divizia A1. "Am fost surprinsă să-i revăd printre spectatorii din ultimele noastre meciuri pe mulţi dintre suporterii de atunci, când câştigam campionatul cu CSU Metal. Se vede că oamenilor le-a lipsit o echipă feminină performantă, i-am văzut foarte bucuroşi alături de noi şi acum. Cu siguranţă, dacă echipa ar avea rezultate, sala se va umple", a spus Dudnic.

Începerea pregătirilor pentru următorul sezon este planificată pentru 15 august.

 

Citit 2242 ori Ultima modificare Joi, 12 Iulie 2018 18:33

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.