Entuziasm în tabăra Oţelului după succesul convingător cu Pandurii

Entuziasm în tabăra Oţelului după succesul convingător cu Pandurii
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

* Gruparea gălăţeană s-a impus după un joc consistent şi a căpătat încrederea de care avea nevoie pentru a se distanţa de locurile retrogradabile


Spirit de luptă, capacitate la efort, sacrificiu, joc colectiv. Acestea au fost coordonatele partidei susţinute de Oţelul în victoria, scor 1-0, cu Pandurii. Jucătorii grupării roş-alb-albastre şi-au regăsit ritmul de joc şi au alergat „nemţeşte”, ca pe vremea lui Dorinel Munteanu. Încă de la prima atingere de balon, trupa lui Lienen a părut superioară adversarului, lucru recunoscut chiar de antrenorul oaspeţilor.

"Am început mai greu şi consider că rezutatul per ansamblu este meritat. Victoria Oţelului e meritată. Oţelul a fost echipa mai prezentă în joc, mai agresivă. Noi am ripostat abia la final, atunci când ne-am şi creat câteva ocazii. Se simte plecarea lui Eric, nu avem încă soluţii în acea zonă a terenului", a spus Pustai.

Portarul Mauro Goicoechea a oferit siguranţă echipei, fundaşul central Giuseppe Prestia le-a amintit suporterilor de evoluţiile bulgarului Jelev (unul dintre cei mai valoroşi fundaşi centrali din istoria clubului), fundaşul dreapta Stephane Tritz şi-a făcut treaba pentru postul său, iar Florin Lovin s-a dovedit a fi un transfer util încă de la primul meci. Mai mult, tactica lui Lienen a fost perfectă, cei de la Pandurii rar ajungând în careul gălăţenilor şi doar neşansa a făcut ca scorul să fie deschis abia în minutul 50, când Marquinhos a finalizat din marginea careului.

Pauza de iarnă i-a permis lui Ewald Lienen să-şi imprime stilul de joc, iar acest lucru s-a văzut şi sâmbătă seară. "A fost un meci dificil, în faţa unei echipe puternice, o echipă ofensivă, cu jucători buni de atac. Am controlat cea mai mare parte din meci, excepţie făcând finalul. Am avut mai multe ocazii de a marca şi consider victoria meritată", a spus Lienen.

Meciul cu Pandurii a stârnit entuziasm atât în rândul suporterilor, cât şi în rândul jucătorilor, care au celebrat succesul cântând de mama focului la vestiare.

Program dificil

Victoria cu Pandurii e cu atât mai importantă cu cât programul următoarelor patru etape se anunţă destul de dificil pentru gălăţeni. Urmează două deplasări, la Petrolul (formaţie angrenată în lupta pentru titlu) şi la FC Braşov, apoi vine Ceahlăul la Galaţi, pentru ca în etapa a 24-a Oţelul să joace cu Astra, la Giurgiu. Partea bună a programului complet până la finalul campionatului e că Oţelul a scăpat de jucat pe teren propriu cu primele cinci clasate în Liga I. În urma succesului cu Pandurii, formaţia lui Lienen a ajuns la 21 de puncte în clasament.

Citit 2193 ori Ultima modificare Duminică, 23 Februarie 2014 15:42

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.