Se prefigurează o bază sportivă modernă în Galaţi

Se prefigurează o bază sportivă modernă în Galaţi
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Deşi nu se exercită pe o arie foarte largă, sportul cu balonul oval are destui adepţi şi în judeţul nostru. Galaţiul şi Tecuciul au multe echipe care activează în competiţiile organizate de F. R. Rugby, precum şi numeroşi tineri convocaţi la loturile naţionale, cu rezultate notabile.

Cu 63 de ani în urmă, la Galaţi lua fiinţă prima grupare de rugby - Ştiinţa. Meciurile se disputau pe Stadionul „Portu Roşu” şi se bucurau de o prezenţă numeroasă a publicului. De-a lungul anilor, rugbiul a fost patronat, pe lângă Clubul Studenţesc, de Şantierul Naval şi ITA (Întreprinderea de Transporturi Auto) sau de Regionala CFR, informaţia fiindu-ne furnizată de prof. Viorel Secuianu, un împătimit al rugbiului gălăţean.

Zilele acestea, l-am provocat pe Viorel Secuianu la un dialog pe tema preocupărilor actuale în ceea ce priveşte dezvoltarea bazei sportive pentru practicarea rugbiului.

- La Stadionul „Municipal” (fost „Gloria”), destinat în exclusivitate practicării acestei discipline pentru bărbaţii puternici, s-a produs un eveniment deosebit. Despre ce este vorba, domnule profesor?

- Este, într-adevăr, un eveniment deosebit, pe strada Ana Ipătescu, la Stadionul „Municipal”. Au fost finalizate lucrările cabinelor, atât de necesare unei baze, ca să poată deveni modernă. Edificiul cuprinde patru vestiare, sală de forţă, un oficiu, cabinet medical, cabină de arbitri, sală de mese, centrală termică proprie, duşuri şi grup sanitar.

- În afară de această realizare, la stadion mai sunt multe lucrări de pus la punct. Ce se va face în continuare?

- Proiectul, care se realizează cu sprijinul Primăriei şi al Consiliului Local Galaţi, mai cuprinde o tribună de aproape 1.000 de locuri, din care 250 acoperite, parcare pentru autocarele oaspeţilor, pentru maşinile Salvării şi ale Poliţiei. De asemenea, se va reface gardul lateral, din spatele tribunelor, se va face decopertarea terenului şi gazonarea spaţiului de joc. În final (se preconizează că până în primăvara viitoare), va fi o bază modernă, funcţională, de care vor beneficia toate echipele (juniori şi seniori, de la „Traian Vuia” şi R. C. Municipal), precum şi cele patru clase cu profil sportiv cu disciplina rugby de la Colegiul „Traian Vuia”.


 

Citit 1751 ori Ultima modificare Marți, 03 Martie 2015 16:42

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.