Metalosport, CALIFICARE după 16 şuturi de departajare
Foto: Terenul din comuna nemţeană Ion Creangă

Metalosport, CALIFICARE după 16 şuturi de departajare
Evaluaţi acest articol
(3 voturi)

Formaţia din Galaţi s-a chinuit printre scaieţi, în timp ce Sporting Lieşti a câştigat clar la Vaslui, chiar şi cu cinci juniori în echipă


În cea de-a doua etapă naţională a „Cupei României” la fotbal au evoluat şi două dintre formaţiile gălăţene, participante în Liga a III-a. Ambele au avut evoluţii bune, care le-au adus calificarea în faza următoare a competiţiei.

Metalosport a avut un meci cu totul deosebit, care s-a prelungit până spre lăsarea întunericului. Gălăţenii au jucat, în deplasare, cu echipa campioană a Ligii a IV-a din Neamţ, Voinţa Ion Creangă, impunându-se cu emoţii maxime, scor 8-7 după prelungiri şi executarea a nu mai puţin de 16 lovituri de departajare. La finalul obişnuitelor 90 de minute, a fost egalitate, scor 1-1. Metalosport a avut un început de meci perfect, a deschis scorul prin Gâţă, în min. 5, dar a fost egalată repede, după numai trei minute, restul timpului jucându-se fără să se înscrie. Cu 1-1 s-a intrat în prelungiri şi s-a ajuns în situaţia executării loviturilor de la 11 metri. Echilibrul s-a menţinut şi după prima „serie de cinci”, echipele marcând de câte patru ori. Suspansul s-a prelungit, ajungându-se la alte trei „penaltiuri” de fiecare echipă, portarul gălăţean Jalbă reuşind parada calificării la scorul 8-7 (7-6 la lovituri de departajare). Marcatorii celor şapte goluri „suplimentare” au fost: Gâţă, Cârjă, Moise, Munchiu, Bahnaşu, Stancu şi Milea.

"Teren aşa rău n-am mai văzut"

Marea problemă a echipei gălăţene în acest meci a fost starea deplorabilă a terenului de joc, astfel explicându-se de ce Metalosport, formaţie cu pretenţii la promovarea în liga secundă, s-a calificat atât de greu. "În toţi anii trăiţi de mine în fotbal, atât ca jucător cât şi ca antrenor, nu am mai jucat pe un teren atât de rău. La o fază a căzut Milea şi a ţipat de durere atât de tare, încât am crezut că şi-a rupt mâna. De fapt, se înţepase în ciulini. Mă mir că nu s-a spart mingea în ei", a povestit antrenorul Mihai Ciobanu.

Tehnicianul l-a lăudat pe portarul Jalbă, despre care a spus că, în afară de cele două lovituri de departajare apărate, la toate celelalte a fost pe minge, foarte aproape de a le respinge.

Metalosport a jucat în formula: Jalbă - Stancu, Cârjă, Gâţă, Răgălie - Munchiu, Milea - Anastasie (Iancu), Mihu, Zaharia (Bahnaşu) - Moise.

Altfel, deşi începuseră pregătirile cu Metalosport, foştii jucători ai Oţelului, Samoel Cojoc şi Claudiu Stoian, au renunţat la intenţia a evolua pentru această echipă

Bârlădeanu, „one man show”

Cu victorie s-au întors acasă şi jucătorii echipei Sporting Lieşti. Aceştia au evoluat tot în deplasare, la Atletico Vaslui, formaţie care cu două săptămâni în urmă eliminase Gloria Iveşti, cu un scor categoric: 4-1. Tot categoric s-au impus şi lieştenii, scor 3-0 (1-0), care şi-au răzbunat astfel vecinii din Iveşti.

Meciul a fost la discreţia oaspeţilor, care au avut în George Bârlădeanu cel mai bun jucător de pe teren. Acesta le-a furnizat coechipierilor numeroase pase foarte utile, dar a şi înscris două goluri (min. 31 şi 58). Pentru 3-0 a punctat tânărul Sprânceană (min. 82), pecetluind un succes clar şi pe deplin meritat, ţinând cont şi de alte oportunităţi avute de Sprânceană, Filimon sau Toma.

„Unsprezecele” aliniat de antrenorul Ionuţ Niculcea: Vădeanu - Filimon, Sandu, Preda, B. Dumitru - Sprânceană, Manea, Balaban, Popov - Bârlădeanu, Adamache. Au mai jucat: Lovin, Crihană, Serea şi Toma. De notat că Sporting a terminat disputa cu cinci juniori în teren.

Citit 2360 ori Ultima modificare Joi, 25 August 2016 17:22

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.