ADRIAN SEVERIN, fost ministru de Externe, CONDAMNAT definitiv la patru ani de ÎNCHISOARE cu executare
Foto: Sursa foto: digi24.ro

ADRIAN SEVERIN, fost ministru de Externe, CONDAMNAT definitiv la patru ani de ÎNCHISOARE cu executare
Evaluaţi acest articol
(3 voturi)

Adrian Severin, fost europarlamentar şi ministru de Externe va executa patru ani de închisoare pentru trafic de influenţă şi luare de mită, decizia definitivă fiind anunţată miercuri, 16 noiembrie, de instanţa supremă. Adrian Severin urmează să fie încarcerat.

Procurorii DNA au cerut luni, 14 noiembrie, instanţei supreme o pedeapsă mai mare pentru Adrian Severin, respectiv 6 ani şi 6 luni închisoare pentru luare de mită şi 5 ani pentru trafic de influenţă, la care să se adauge şi un spor de pedeapsă, în condiţiile în care fostul europarlamentar a fost condamnat, în primă instanţă, la trei ani şi trei luni de închisoare cu executare pentru luare de mită şi trafic de influenţă.

Adrian Severin este acuzat că în perioada decembrie 2010 - martie 2011 a acceptat promisiunea a două persoane de a-i plăti 100.000 de euro anual, în schimbul depunerii de amendamente în comisiile de specialitate ale Parlamentului European. Potrivit anchetatorilor, în schimbul banilor, Adrian Severin ar fi acceptat să voteze împotriva unor amendamente ce nu corespundeau intereselor firmei pe care cele două persoane pretindeau că o susţin, acestea fiind în realitate reporteri de la "Sunday Times".

CLICK AICI PENTRU MAI MULTE DETALII

Citit 3168 ori Ultima modificare Vineri, 18 Noiembrie 2016 15:04

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.